Vijf redenen om (niet) een Sonos One te kopen

Smart Home Ilona Braam 14 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Sonos staat bekend om zijn speakers en vorig jaar presenteerde het bedrijf de slimme Sonos One. Steeds meer bedrijven komen met een slimme speaker en niemand was dan ook echt verbaasd toen een daadwerkelijk speaker bedrijf ervoor koos om een slimme assistent toe te voegen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Sonos One te gaan.

Hoogwaardige audio

Zoals gezegd staat Sonos bekend om zijn kwalitatief goede speakers en deze kwaliteit vinden we terug bij de Sonos One. Dat geeft het apparaat meteen al een voordeel ten opzichte van andere slimme speakers, zoals de Amazon Echo. Bij de Echo ligt de focus meer op het kunnen besturen van je apparaten, dan op het afspelen van hoogwaardige audio. Je kunt prima muziek afspelen op de Echo, maar het geluid is niet van top kwaliteit. Omdat Sonos al zoveel ervaring heeft met het maken van speakers, kun je de Sonos One ook gewoon gebruiken om de audio capaciteiten.

Sonos One

Meerdere assistenten

Sonos heeft niet zelf een slimme assistent ontwikkeld, maar komt op het moment met Amazon’s Alexa. Het fijne aan Sonos is echter dat het geen enkel platform voorrang geeft, wat betekent dat we binnenkort ook Google Assistant via een update kunnen verwachten in de speaker. Alle diensten zouden toegang kunnen krijgen tot de speaker, mochten ze dat willen. Dus  in principe zouden zelfs Siri en Bixby mogelijk ooit in de Sonos One kunnen verschijnen als Samsung en Apple dat winstgevend zouden vinden. Je zit dus niet vast aan een bepaalde assistent, maar je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de assistent waar je al aan gewend bent.

Sonos One multi-room audio

Net zoals de andere Sonos speakers, ondersteunt de Sonos One ook multi-room audio. Uiteraard werkt de One ook met andere Sonos speakers, zodat je je feestje door het hele huis kunt voorzien van beats. Daarnaast kun je ook twee Sonos speakers aan elkaar koppelen om een stereo set te creëren. Als je ze vervolgens ook nog koppelt aan een Sonos Playbar of Playbase, creëer je een heel surround systeem.

Geen Bluetooth ondersteuning

Hoewel je via wifi van alles kunt verbinden aan de Sonos One, is het helaas niet mogelijk om audio via Bluetooth naar de speaker te streamen. Als er geen internetverbinding is, heb je een probleem. Er is namelijk ook geen headphone jack om bijvoorbeeld via je smartphone met een draadje je muziek over te brengen naar de speaker.

Sonos One

Vervorming audio bij hoog volume

Hoewel de Sonos One hoogwaardige audio levert, moet je het volume niet helemaal omhoog gooien. Je hebt dan de kans dat bepaalde tonen vervormd worden, zoals de bass. Dit probleem zou ook de Sonos Play 1 hebben, maar door het volume net iets zachter te zetten  kun je de vervorming voorkomen.

Lees meer over de Sonos One in onze review over het de speaker. We hebben de speaker eens onder handen genomen en vertellen je in geur en kleur hoe het apparaatje de test overleefd heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen