Tech 12 okt 2018 Jelle van Es

1 op de 4 zou zijn Facebook-app van telefoon hebben verwijderd

Facebook heeft in 2018 geen best jaar. Er zijn veel verschillende privacy schandalen geweest en het lijkt er op dat men daar niet al te veel van heeft geleerd, getuige de laatste hack die heeft plaatsgevonden. Voordat dat was gebeurd, was er al chaos genoeg voor vele gebruikers om in te grijpen. In een onderzoek dat gehouden is tussen 29 mei en 11 juni van dit jaar onder 4.594 gebruikers, gaf maar liefst 26 procent van hen aan dat zij de Facebook-app van hun smartphone hebben verwijderd.

Geen Facebook-app meer

Naast het feit dat zij op die manier hopen geen privacy-gevoelige informatie vrij te geven, geeft het voor hen waarschijnlijk ook rust, omdat je niet meer voor elk dingetje een melding of een pop-up krijgt. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat zo’n negen procent van de gebruikers besloten heeft om al hun gegevens van Facebook te downloaden. In totaal heeft maar liefst 54 procent van de gebruikers besloten om de privacy-settings aan te passen. En nog eens 42 procent liet weten meer dan een week geen gebruik te maken van het platform.

Facebook deleten

Verder komen in het onderzoek dingen naar voren die we al vaker hebben gehoord. Zo zou de groep tussen de 18 en 29 jaar eerder geneigd zijn om hun account te verwijderen. 44 procent van de ondervraagden dacht daar over na. Bij de groep van 65 jaar en ouder was dat slechts 12 procent. Dit onderzoek werd vooral gehouden met de resultaten van het Cambridge Analytica-schandaal vers in het geheugen. Het zou interessant zijn om te zien wat het resultaat zou zijn als vandaag de dag zo’n zelfde onderzoek gehouden zou worden. Gevoelsmatig denken we dat het resultaat dan net wat hoger komt te liggen.

Wil je meer lezen over Facebook en alles wat daar omheen speelt? Dan hebben we hier een handig overzicht dat alles bij houdt over Facebook.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
1 op de 4 zou zijn Facebook-app van telefoon hebben verwijderd
Sluiten