Milton Broen
Milton Broen Google 15 nov 2015

10 apps die je móet hebben voor je Chromecast

De Chromecast 2 is een goedkope doch handige manier om content naar de televisie te streamen. Er zijn honderden verschillende apps die samenwerken met dit vernuftige apparaat en wij hebben tien apps voor je uitgezocht die je echt móet hebben!

1. YouTube

YouTube is dé bekendste videodienst en kan dus niet ontbreken als je over een Chromecast beschikt. Alle video’s die je normaal kunt vinden op YouTube kun je hierdoor gemakkelijk op het grote scherm bekijken.

2. Google Foto’s

De foto-app van Google is vooruitstrevend in vele opzichten. Zo kan-ie zelf onderdelen uit je foto’s herkennen waardoor je gemakkelijk ‘die ene foto’ kunt zoeken. Google Foto’s is ook perfect om een selectie van foto’s op de achtergrond te laten draaien op je TV als je bijvoorbeeld een verjaardag hebt.

3. NPO

Voor de mensen die geen tijd hebben om tv te kijken is de NPO-app een uitkomst. De app geeft je namelijk de mogelijkheid om vrijwel alle NPO-programma’s terug te kijken op het moment dat jou het uitkomt. Heb je wel tijd vrij? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om NPO 1,2 en 3 live te streamen naar je televisie.

4. Netflix

De bekende streamingdienst Netflix is een must voor velen. We kunnen tegenwoordig nauwelijks meer zonder. Netflix is dan ook één van de grote redenen dat Chromecasts en andere streamingdevices worden aangeschaft. Je streamt content gemakkelijk naar het grote scherm en je telefoon of tablet kan als afstandsbediening worden gebruikt.

5. HBO GO

Voor de mensen die HBO gebruiken om series te kijken is dit de perfecte app om content naar je televisie te streamen. Zo kun je kwaliteit-series zoals onder andere Game of Thrones gemakkelijk op groot beeld bekijken.

6. Plex

Met Plex kun je lokale content van je apparaat naar de televisie streamen. Mocht je films, series en andere multimedia hebben dan is Plex één van de weinige apps die je uit de brand kan helpen om het op je televisiescherm te krijgen.

7. NOS

NOS is het bekendste nieuwsplatform van Nederland. Het is via de applicatie mogelijk om al je nieuwswaardige content op je televisie te lezen en te bekijken. De NOS-app is nog één van de weinige Nederlandse nieuws-apps die de Chromecast ondersteunt.

8. Chromecast-app

Wat heb je aan een Chromecast zonder de officiële applicatie? De (vernieuwde) Chromecast-app geeft je een handig overzicht van wat er allemaal gaande is op dit handige streamingapparaat. Zie het als een duidelijke afstandsbediening, zodat je niet elke app hoeft te hopen om erachter te komen wat er op je Chromecast aan het draaien is.

9. Spotify

Spotify is de bekendste muziekstreamingdienst met een arsenaal aan muziek van de meest variërende soorten en stijlen. Zoek jij een nummer? Spotify heeft het. De dienst kan daarom ook niet achterblijven als het gaat om de samenwerking met de Chromecast.

10. Google Chrome

Het werkt dan (nog) niet via de mobiele app van Google Chrome, maar via de desktop versie is het Chromecast-icoon wel te vinden. Met deze knop kun je jouw webpagina naar je tv streamen. Ideaal als je bijvoorbeeld een keer een presentatie moet geven en er een Chromecast aanwezig is.

Conclusie

Dit zijn in onze ogen de belangrijkste apps in combinatie met je Chromecast. Voor meer apps die goed van pas kunnen komen met dit vernuftige apparaat kun je hier meer apps vinden.

Reageer op artikel:
10 apps die je móet hebben voor je Chromecast
Sluiten