De 10 allerbeste Batman-films ooit gemaakt (volgens Rotten Tomatoes)

De hype rondom de aankomende Joker film heeft er voor gezorgd dat de bekende Batman-schurk weer volop in de belangstelling staat. Met als gevolg dat we overal lijstjes met de ”beste vertolking van de Joker” zien opduiken. Allemaal erg leuk, maar wij vinden dat Batman zelf ook wat aandacht verdient. Vandaar dat we hierbij een lijstje met 10 Batman films willen presenteren, gerangschikt op Rotten Tomatoes score.

10 Batman films gerangschikt volgens Rotten Tomatoes

Hoe geliefd sommige superhelden ook mogen zijn, het zijn soms ook juist de slechteriken die de meeste fans hebben. Dit kan bijvoorbeeld gezegd worden over The Joker, waarover binnenkort een langverwachte film zal verschijnen. Toch mag ook Batman niet vergeten worden. Vandaar dat wij hieronder films rondom de gemaskerde superheld verzameld hebben.

En wees gerust, in een aantal van deze titels is ook de Joker terug te zien.

10. Batman & Robin

We beginnen met de laagste beoordeelde film, namelijk Batman & Robin. Het gaat hier om de tweede titel in het originele Batman vierluik die door Joel Schumacher geregisseerd is.

De film is een zeer onzinnig geheel dat bijna niet serieus te nemen is. Naast dat fans George Clooney maar een matige Batman vonden was ook de door Arnold Schwarzenegger gespeelde slechterik niet om aan te zien.

Mocht jij echter zo iemand zijn die van foute films kan genieten dan is deze titel eigenlijk wel een aanrader. Het staat alleen niet op Netflix en is – als enige titel op deze lijst – ook niet via Youtube te huren.

Rotten Tomatoes score: 11%

9. Batman V Superman

Een ontmoeting tussen Batman en Superman was waar fans al jaren op gewacht hadden. Toen het moment echter eindelijk daar was bleek het voor velen echter een teleurstelling te zijn. Waar veel fans nog enigszins te spreken waren over Ben Affleck’s vertolking van Batman vonden ze de film eromheen nogal een rommeltje.

Rotten Tomatoes score: 28%

Batman v Superman is te huren via Youtube

8. Batman Forever

Nadat de franchise volgens Warner Bros. te duister was geworden besloten ze om een nieuwe regisseur in te huren, namelijk Joel Schumacher. Hij zorgde voor een wat vrolijkere film met meer kleur.

Deze verandering van toon viel bij veel fans echter niet in goede aarde. Ook de critici waren er niet zo over te spreken. Gezien de enigszins interessante slechteriken Two-Face en The Riddler werd deze film echter niet zo slecht bevonden als het eerdergenoemde vervolg.

Rotten Tomatoes score: 38%

Batman Forever is te huren via Youtube

7. Batman

De eerste echt grote Batman film verscheen in 1989 en werd geregisseerd door Tim Burton. In deze film zien we een door Michael Keaton gespeelde Batman die er tijdens een aanvaring met gangster Jack Napier per ongeluk voor zorgt dat zijn aartsvijand geboren wordt. Het gaat hier natuurlijk om de Joker, dit keer gespeeld door Jack Nicholson.

Het eindresultaat bleek een duistere maar met momenten ook komische superheldenfilm met Keaton als charmante held. Ook waren kijkers erg te spreken over Nicholson’s excentrieke versie van de gestoorde Joker. Al vonden sommige critici wel dat dit personage de film een beetje overschreeuwde.

Rotten Tomatoes score: 71%

Batman is te zien via Netflix

6. Batman: The Movie

Het bovengenoemde Batman uit 1989 was echter niet de eerste film rondom deze gemaskerde superheld. In 1966 verscheen namelijk Batman: The Movie, een spin-off van de destijds enorm populaire Batman-serie.

In tegenstelling tot de meeste andere Batman films was dit meer een flauwe komedie dan een duister superheldenverhaal. Toch konden critici deze luchtige toon destijds eigenlijk wel waarderen. De vrij hoge score wijst erop dat zij blijkbaar niet de enige zijn die de film leuk vonden.

Rotten Tomatoes score: 78%

Batman: The Movie is te huren via Youtube

5. Batman Returns

Nadat zijn eerste film een groot succes werd kreeg Tim Burton de mogelijkheid om nog een Batman titel te maken. Dit keer wederom met Keaton in de hoofdrol en Danny DeVito als de corrupte Penguin. Ook kwam een door Michelle Pfeiffer gespeelde Catwoman even om de hoek kijken.

Waar de vulgaire humor sommige critici wist af te schrikken waren er ook veel kijkers die dit vervolg erg leuk vonden. Ondanks dat Keaton wederom een sterke superheld wist neer te zetten waren het ook in deze film de slechteriken die echt de show stalen.

Rotten Tomatoes score: 78%

Batman Returns is te huren via Youtube

4. Batman: Mask of The Phantasm

Hoe goed sommige van de live-action Batman films ook mogen zijn, er zijn veel fans die Batman: The Animated Series de gemaskerde superheld het beste wist neer te zetten. Het is daarom eigenlijk ook vrij logisch dat deze animatieserie een eigen bioscoopfilm kreeg.

Critici waren met name te spreken over de donkere stijl van animeren. Ook zorgde de door Mark Hamill ingesproken Joker voor veel lovende reacties.

Rotten Tomatoes score: 84%

Batman: Mask of the Phantasm is te huren via Youtube

3. Batman Begins

Gezien de twee mislukkingen van Joel Schumacher is het een tijdje stil geweest rondom de gemaskerde superheld. Totdat Warner Bros. besloot om Christopher Nolan een Batman film te laten maken.

Batman Begins op Netflix

Het is resultaat was Batman Begins, een film die weer terugging naar de duistere roots van het personage. Deze keuze om Christian Bale dit keer in de rol van de gemaskerde held te laten kruipen bleek een erg goede beslissing en ook de overige castingkeuze’s werden gewaardeerd.

Rotten Tomatoes score: 84%

Batman Begins is sinds kort te zien via Netflix

2. The Dark Knight Rises

Het hierboven genoemde Batman Begins was het begin van een trilogie, met The Dark Knight Rises als laatste film. Hierin zagen we een oude en gepensioneerde Bruce Wayne die zich vanwege de gestoorde acties van ene Bane genoodzaakt voelt om zijn voormalige beroep weer op te pakken.

Afgezien van enkele kritiekpunten op de manier waarop het verhaal verteld werd vonden veel fans The Dark Knight Rises een aardige afsluiter van de reeks.

Rotten Tomatoes score: 87%

The Dark Knight Rises is te zien via Netflix

1. The Dark Knight

Waar Batman Begins een prima start was van een nieuwe trilogie, bleek het tweede deel echter nog een stapje verder te gaan. Regisseur Christopher Nolan wist namelijk een film neer te zetten die het hele superheldengenre naar een hoger niveau tilde.

The Dark Knight
Bron: Warner Bros.

Het is succes van de film komt voort uit meerdere factoren, maar zowel critici als het grote publiek waren met name onder de indruk van de geweldige vertolking van de Joker. Ondanks dat het personage al een aantal keer door andere acteurs gespeeld was wist Heath Ledger de superschurk op een zeer indrukwekkende manier neer te zetten.

Rotten Tomatoes score: 94%

The Dark Knight is te zien via Netflix

Mocht jij na het lezen van dit artikel voor benieuwd zijn naar de aankomende Joker film dan zal je helaas moeten wachten tot 3 oktober. Al kun je hier alvast een overzicht zien van artikelen rondom deze aankomende titel.

Bron

Reageer op artikel:
De 10 allerbeste Batman-films ooit gemaakt (volgens Rotten Tomatoes)
Sluiten