Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 apr 2019

Horrorfilms op Netflix: dit zijn de 10 allerbeste

Bepalen wat je op Netflix gaat kijken is, anno 2019, net zo moeilijk als het bepalen van je avondmaal. Het aanbod aan films en series is gigantisch, wat ervoor zorgt dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je bij WANT met alle liefde in de keuze wat je vanavond kijkt. Fan van horrofilms? Dan is dit de lijst voor jou!

Netflix heeft een flink arsenaal aan horrorfilms voor je klaarstaan.. Op basis van het aanbod van de streamingdienst en de beoordeling van IMDb, hebben we een top 10 voor je samengesteld. Kortom: ben je gek van films waar het kippenvel je tot aan de nek komt en heb je zin om een avondje flink te schrikken op de bank? Dan zijn deze tien films absolute must-sees!

#1 The Fly | 1986

De briljante, maar excentrieke, wetenschappen Seth Brundle geeft journaliste Veronica Quaife een primeur. De dame mag als eerste een van zijn meest geniale uitvinden ooit bewonderen: een teleporter. Hiermee kan bepaalde materie van de ene locatie naar de andere verplaatst worden. Echter gaat het helemaal mis wanneer Brundle de machine demonstreert. Er vliegt een vlieg in de capsule en wat daarna gebeurt is een grote gekkigheid.

The Fly scoort een 7.5 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

#2 Train to Busan | 2016

Sok-woo stapt, samen met zijn dochter Soo-Ahn, aan boord van de KTX. Dit is een hogesnelheidstrein die het tweetal met een noodgang van Seoul naar Busan brengt. Maar wanneer Sok-woo met zijn dochter op de trein stapt, wordt het station volledig overrompeld door zombies. Resultaat: het wordt de meest angstaanjagende en leipe rit van hun leven.

Train to Busan staat nu op Netflix. Op IMDB scoor de film een 7.5.

#3 Cube | 1997

Een politieagent, professionele dief, student wiskunde, psycholoog, architect en een autistische volwassenen moeten overleven als een malle. De zes personen ontwaken namelijk in een bizar dolhof vol met in elkaar overgaande kubusvormige kamers. Nu is dit al vervelend op zich, maar het feit dat deze kamers volstaan met dodelijke boobytraps maakt het leven niet heel veel makkelijker. Niemand weet wat de reden is dat ze hier aanwezig zijn, maar hebben direct door dat ze moeten ontspannen. En daar hebben ze elkaar toch echt voor nodig.

Cube scoort een 7.3 op IMDb en staat nu op Netflix.

#4 The Mist | 2007

Een hevige storm veranderd het plaatsje Birdgton in een dodelijke plek. Een mysterieuze mist bedreigt het dorp tot in den boze. Het dorpje krijgt namelijk niet te maken met een normale mist, maar met een van de vreemdste verschijning uit de geschiedenis van de aarde. Het dient namelijk als dekmantel voor een arsenaal aan gevaarlijke en vreemde wezens.

The Mist staat nu op Netflix en scoort een 7.2 op IMDb.

#5 The Ring | 2002

Wie een mysterieuze videoband kijkt zal sterven. Althans, dat is het verhaal wat zich in de wandelgangen verspreidt. De jonge journaliste Rachel wil dit wel eens uitzoeken en kijkt, samen met haar dochter, naar de videoband. Wanneer deze is afgelopen wordt ze gebeld en weet ze dat het raak is. De race tegen de klok gaat beginnen.

The Ring scoort een 7.1 op Netflix en is nu te zien op Netflix

#6 Bone Tomahawk | 2015

Tijdens een vuurgevecht in een saloon raakt Sheriff Hunt een vreemdeling. Wanneer hij deze in de gevangenis zet, en verpleegt wordt door een van de dorpsbewoners, lijkt er weinig normaals te zijn aan dit figuur. Samen met de dorpeling is deze vreemde verschijning op een dag plots verdwenen en wordt er alleen nog maar een speer teruggevonden. Deze is afkomstig van een kannibalenstam en betekent maar een ding: problemen.

Bone Tomahawk is nu te zien op Netflix en scoort een 7.1 op IMDb

#7 World War Z | 2013

Gerry Lane is een echtgenoot, en toegewijde vader, die zijn leven geeft voor het leger. Echter is deze combinatie alles behalve makkelijk wanneer er een zombie-apocalypse uitbreekt. De regering vraagt hem om de invasie tegen te gaan en zijn gezin heeft hem op dit moment harder nodig dan ooit. Wat kiest hij?

World War Z krijgt een 7 op IMDb en staat nu op Netflix.

#8 The Cabin in the Woods | 2012

Wanneer vijf twintiger besluiten om een heerlijk weekendje weg te gaan, in de bossen, lijkt alles leuk en aardig. Echter is het besluit om dit specifieke huisje te kiezen de slechtste beslissing die ze ooit hadden kunnen nemen. De drie mannen en twee vrouwen krijgen meer op hun bord dan een heerlijk uitje en moeten vechten voor hun leven. Dood, verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien. Het is een grote puinhoop!

The Cabin in the Woods is nu te zien op Netflix en scoort een 7 op IMDb

#9 Underworld | 2003

Een vampierstrijdster heeft de kracht van tien mannen en raakt betrokken bij een absurde oorlog tussen twee rassen. Vampieren en weerwolven vliegen elkaar in de haren en moorden elkaar aan alle kanten uit. Wat dat betreft is het dus alles behalve handig om verliefd te worden op een weerwolf.

Underworld scoort een 7 op IMDb en staat nu op Netflix

#10 Orphan | 2009

Wanneer Kate en John hun ongeboren kind verliezen, stort hun wereld in elkaar. Zeker voor Kate die, naast het verlies, ook nog eens al het andere verliest in haar leven. Haar huwelijk gaat naar de knoppen en ook haar fragiele psyche begint eronder te lijden. Ze krijgt nachtmerries en wordt geteisterd door demonen uit haar verleden. Hier moet verandering in komen.

Orphan scoort een 7 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

Meer Netflix?

Enthousiast geworden van deze lijst en meer toffe Netflix-content tegenkomen? WANT heeft sinds dit jaar ook een eigen podcast. Hierin bespreken we niet alleen het laatste technieuws van de week, maar hebben we ook een segment genaamd KijkKast. Hierin bespreken we datgeen van Netflix wat we in de afgelopen week hebben gekeken en vertellen we jou precies wat je moet zien.

Benieuwd wat WantKast nu precies is? Check dan een aflevering hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrorfilms op Netflix: dit zijn de 10 allerbeste
Sluiten