De 10 allerbeste actiefilms die nu op Netflix te zien zijn!

Bepalen wat je op Netflix gaat kijken is, anno 2019, net zo moeilijk als het bepalen van je avondmaal. Het aanbod aan films en series is gigantisch, wat ervoor zorgt dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je bij WANT met alle liefde in de keuze wat je vanavond kijkt. Fan van actiefilms? Dan is dit de lijst voor jou!

Netflix heeft een aanzienlijk sterk aanbod aan actiefilms voor je, maar wat moet je nu eigenlij kijken. Op basis van het aanbod van de streamingdienst en de beoordeling van IMDb, hebben we een top 10 voor je samengesteld. Kortom: deze 10 actiefilms wil je zonder enige twijfel zien. Uiteraard verschillend smaken altijd, maar de kans dat je deze 10 tof vindt is aanzienlijk groot. Ga er dus lekker voor zitten, schrijf ze op en geniet van onderstaande titels.

#1 The Dark Knight | 2008

Bruce Wayne en James Gordon slaan de handen ineen om Gotham te beschermen van de grootste dreiging ooit. Samen met de nieuw aangewezen Officier van Justitie, Harvey Dent, moeten ze er voor zorgen dat Batman’s ergste vijand geen vrij spel heeft. Batman staat namelijk lijnrecht tegenover The Joker in een van de meest prestigieuze en succesvolle superhelden-film ooit gemaakt. Gotham was nog nooit zo in gevaar en The Joker was nog nooit zo ijzersterk gespeeld.

The Dark Knight scoort een 9 op IMDb en staat nu op Netflix.

#2 Terminator 2 | 1991

Tien jaar nadat Sarah Connor het doelwit werd van een moordlustige Terminator uit de toekomst, wordt haar zoon John het doelwit van een veel grote probleem. Hij zal in de toekomst een verzetsleider worden die het opneemt tegen Skynet, dus dat is een probleem dat direct verholpen moet worden. Een dodelijkere Terminator komt naar het heden om een einde te maken aan de jongen, maar daar steekt een oudere Terminator (Arnold Schwarzenegger) een stokje voor.

Terminator 2: Judgement Day scoort een 8.5 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

#3 The Dark Knight Rises | 2012

Acht jaar nadat Batman in de duisternis verdween, met de dood van Harvey Dent op “zijn geweten”, maakt een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda haar opwachting in de stad. Maar de problemen worden voor Gotham pas echt groot wanneer de gemaskerde terrorist Bane zijn opwachting maakt. Het resultaat: Batman terugkeren uit zijn zelfopgelegde ballingschap en zal de strijd nog een keer aangaan. Maar de vraag is: is hij daar wel klaar voor?

The Dark Knight Rises krijgt een 8.4 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

#4 Django Unchained | 2012

Het zuiden van Amerika is, twee jaar voor het uitbreken van de Amerikaanse burgeroorlog, een zeer interessante plek. In deze film volgen we de slaaf Django (Jamie Foxx) die, door zijn verleden, in aanraking komt met Dr. King Schultz (Christoph Waltz). De Duitse premiejager besluit om Django te kopen en hem vrij te laten wanneer er een klus geklaard is: het binnenhalen of vermoorden van de Brittle Brothers. Maar uiteraard lijkt dat weer een stuk makkelijker dan het is.

Django Unchained scoort een 8.4 op IMDb en staat nu op Netflix!

#5 V for Vendetta | 2006

Een jonge vrouwe genaamd Evey (Natalie Portman) wordt in een futuristisch Groot-Britannië van de dood gered door een bijzonder figuur. Deze man noemt zichzelf V en is weergaloos, charismatisch, maar vooral een meester in list en bedrog. Daarbij is de man ook een echte vechtersbaas. Kwaliteiten die hij gebruikt om een heuse revolutie te ontketenen door belangrijk regeringsgebouwen op te blazen en een gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. Het is tijd voor een opstand.

V for Vendetta scoort een 8.2 op IMDb en is nu te zien op Netflix.

#6 The Bourne Ultimatum | 2007

Jason Bourne is een keiharde spion die met een groot probleem kampt: geheugenverlies. De eindbaas wil meer te weten komen over zijn verleden en doet wederom een poging. In deze derde film uit de franchise moet Bourne, na een fatale schietpartij in Moskou, de gehele wereld overreizen. Zo komt hij onder andere in Europa, Noord-Afrika en Amerika terecht. Uiteraard is het geen lekkere vakantie en wordt hij als een malle achtervolgd door moordenaars van officiële en minder officiële groeperingen.

The Bourne Ultimatum is te zien op Netflix en scoort een 8 op IMDb.

#7 Star Trek | 2009

Waar Star Trek: The Original Series de jaren 60 wist te domineren, zijn de beginjaren van de crew nooit verteld. Iets waar Star Trek, uit 2009, verandering in brengt. We komen erachter hoe de bemanning van de legendarische Enterprise bij elkaar gekomen is, hoe James T. Kirk terecht kwam bij Starfleet en met welke avonturen de groep is begonnen. Volgens velen is Star Trek (2009) een van de betere verfilmingen ooit gemaakt. En daar kunnen wij ons, stiekem, volledig bij aansluiten.

Star Trek scoort een 8 op IMDb en staat nu op Netflix.

#8 IP Man | 2008

IP Man vertelt een waargebeurd verhaal uit de jaren 30. Ip Man wordt door de bewoners van Fuoshan bewondert om zijn vechttechnieken en zijn integere levenswijze. Als enige meeste in de gehele stad neemt hij geen leerlingen aan en leeft hij een uiterst rustig leven. Echter verandert dit compleet wanneer de invasie van Japan een einde maakt aan alle rust. Vechters uit het stadje worden uitgedaagd door een nieuwe generaal en wanneer Ip man erachter komt dat deze gevechten tot de dood gaan, zit er maar een ding voor hem op.

IP Man scoort een 8 op IMDb en staat nu op Netflix.

#9 The Bourne Identity | 2002

Ook de eerste film van The Bourne franchise staat in deze lijst. Een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling uit de Middellandse Zee. De geredden man lijkt te lijden aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. Enige wat hij weet is dat er twee kogels in zijn rug zitten, wat impliceert dat iemand hem heeft geprobeerd te vermoorden. Maar terwijl hij antwoorden op zijn vragen zoekt, komt hij erachter dat hij over meer eigenschappen beschikt dan hij aanvankelijk dacht.

The Bourne Identity staat op Netflix en heeft een IMDb score van 7.9.

#10 Taken | 2008

Vaders zullen zonder twijfel begrijpen dat het verliezen van je kind het ergste is wat er is. Echter is dit in het geval van Bryan Mills alleen maar slechts nieuws voor de personen die er verantwoordelijk voor zijn. Wanneer zijn dochter Kim in Parijs in handen komt van vrouwenhandelaren, breekt de hel aan alle kanten los. I Will Find You And I Will Kill You.

Taken scoort een 7.8 op IMDb en staat nu op Netflix.

Meer Netflix?

Gek op Netflix en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan komen onze podcasts zonder twijfel van pas! Want heeft een eigen podcast in de vorm van WantKast, waarin we ook regelmatig het nieuws rondom Netflix bespreken. Uiteraard hebben we het ook over het grootste technieuws van de afgelopen week.

Benieuwd naar die podcast? Check dan zeker even de aflevering hieronder!

Reageer op artikel:
De 10 allerbeste actiefilms die nu op Netflix te zien zijn!
Sluiten