Dit zijn de 10 beste original-series op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video bestaat al een lange tijd, maar is in Nederland vrij nieuw. Voor ons een reden om de beste originals op een rijtje te zetten.

Heb jij Amazon Prime Video al geprobeerd? Voor 2,99 per maand kun je onbeperkt streamen. Doordat Amazon al een tijdje bezig is met de dienst, is er een enorm aanbod. Naast topfilms als Harry Potter en Joker, heeft de streamingdienst ook een aantal series die speciaal voor het platform zijn gemaakt. Wij hebben de beste voor jou opgezocht en op een rijtje gezet. Zo hoef jij niet meer te zoeken!

Fleabag

Fleabag is een bekroonde komedieserie op Amazon Prime Video. De serie won twee Golden Globes. Het gaat over een jonge vrouw die zich in het moderne leven van Londen stort. Het is hilarisch en aangrijpend. Verdriet, seks en boosheid komen onder andere naar voren.

Undone

Undone is een bijzondere animatieserie op Amazon. Hoewel je ziet dat het animaties zijn, ziet alles er behoorlijk echt uit. Het leven van een 28-jarige vrouw staat op zijn kop als ze betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Door haar bijna-doodervaring krijgt ze een nieuwe relatie met de tijd. Dat gebruikt ze om de doodsoorzaak van haar vader te achterhalen.

Catastrophe

Wil je wat te lachen hebben, dan is Catastrophe een goede keuze op Amazon. De serie gaat over een one-week-stand tussen een Bostonse zakenman en een Londense lerares, waarna zij zwanger raakt. Als de man naar Londen verhuist om uit te zoeken hoe het verder moet tussen de twee komt de bijzondere cultuurclash naar boven. Het zorgt voor een hoop hilarische momenten omdat ze elkaar eigenlijk nog niet zo goed kennen.

Jack Ryan

Tom Clancy kennen we vooral van zijn boeken, maar de bekende schrijver ziet ook een van zijn werken omgedoopt worden tot serie. Natuurlijk zit een echt Tom Clancy bordenvol actie, zo ook Jack Ryan. Het gaat over een gelijknamige CIA-analist die een aantal verdachte banktransfers onderzoekt. Zijn relatief veilige baan, verandert in een kat-en-muis-spel in Europa en het Midden-Oosten. Een terrorist wil een aanslag plegen op de Verenigde Staten.

Bosch

Bosch is inmiddels al vijf jaar te zien op Amazon Prime Video. Het verhaal is gebaseerd op de populaire boekenreeks over Harry Bosch. Hij staat voor de rechter vanwege een fataal schot op een moordverdachte. Juist op dat moment komen er ontwikkelingen aan een coldcase over een vermiste jongen waaraan hij werkt.

The Boys

The Boys is een relatief nieuwe Amazon Prime Video original. In eenbijzondere wereld zijn superhelden de meest populaire beroemdheden. Ze zijn corrupt en vullen hun zakken door hun krachten te misbruiken. Een groep wil echter de waarheid achter hen vinden. Het levert een hoop hilarische momenten op.

The Marvelous Mrs. Maisel

Dit is een van de meest succesvolle series op Amazon Prime Video. De serie won maar liefst acht Emmy’s. Het verhaal spelt zich af in het New York van 1958. Het leven van Midge Maisel ziet er goed uit. Ze heeft een man kinderen en een goed appartement. Als haar leven echter anders verloopt dan ze verwacht moet ze een belangrijke keuze maken. In plaats van huisvrouw gaat ze voor een carrière als comedian.

All or Nothing: Manchester City

Zoals Netflix Sunderland ‘til I Die heeft, heeft Amazon All or Nothing Manchester City. In deze dou-serie zien we het wel en wee van voetbalclub Manchester City. Hierbij neem je een kijkje achter de schermen bij de voetbalclub tijdens het succesvolle seizoen 2017-2018.

Sneaky Pete

In deze serie is acteur Giovanni Ribisi op de vlucht voor een gangster. Om aan hem te ontkomen neemt hij de identiteit aan van zijn oude celgenoot Pete. Daarvoor zoekt hij onderdak bij de bijzondere familie van Pete. Wat hij echter niet weet, is dat zijn leven misschien nog wel gevaarlijker is dan waarvan hij probeert te ontsnappen. Ook krijgt hij het familiegevoel van zijn nieuwe familie dat hij nooit eerder heeft gehad.

The Man in the High Castle

The Man in the High Castle is een bijzondere science fiction-serie. Het speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog. Deze had echter een andere uitkomst. De Duitsers en Japanners hebben de Amerikanen verslagen en besturen nu het land. Een jonge vrouw ontdekt echter een mysterieuze film waarbij die heerschappij alsnog ongedaan gemaakt kan worden.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste original-series op Amazon Prime Video
Sluiten