Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 29 feb 2020
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn de 10 beste thrillers op Netflix (volgens IMDB)

Of je nou wel of niet thuis zit met een kater na carnaval, gezien het slechte weer zal een avondje Netflix vast geen straf zijn. De kans is echter groot dat je niet weet wat je moet kiezen. Wij zullen je daarom een beetje op weg helpen door 10 goede Netflix thrillers op een rijtje te zetten.

10 Netflix thrillers met een hoge IMDB score

We hebben de onderstaande films niet alleen uitgekozen op persoonlijke smaak, maar vooral ook gekeken naar de IMDB-score.

10. Layer Cake (2004)

We kennen Daniel Craig inmiddels allemaal wel als James Bond, maar de man heeft voorheen ook nog in andere interessante films gespeeld. Een goed voorbeeld daarvan is het op Netflix aanwezige Layer Cake, waarin een coke-dealer besluit om nog saté één laatste klus aan te nemen voordat hij met pensioen gaat. Hij moet hiervoor een vermist meisje opsporen en dat blijkt lastiger dan gehoopt…

IMDB score: 7.3

9. Now You See Me (2013)

Een van de meest bijzondere titels in dit rijtje is Now You See Me. Waar de meeste andere films in dit lijstje gaan over keiharde criminelen, zien we hierin een groepje illusionisten. Al doen ook zij dingen die volgens de wet niet toegestaan zijn, zoals in het bijzijn van het publiek een bank beroven.

IMDB score: 7.3

8. Law Abiding Citizen (2009)

Aanklager Nick Rice komt terecht in een wraakcomplot en moet het opnemen tegen het criminele meesterbrein Clyde Shelton, welke vanuit de gevangenis opereert. Deze twee personages worden gespeeld door Jamie Foxx (Nick) en Gerard Butler (Clyde). Wat ons betreft genoeg ingrediënten voor een spannend Netflix-avondje.

IMDB score: 7.4

7. Collateral (2004)

Ook Collateral heeft een rol voor Jamie Foxx. Dit keert speelt hij een taxichauffeur die weliswaar interessante dromen heeft, maar hier weinig mee doet. Als hij op een avond de huurmoordenaar Vincent (Tom Cruise) in zijn auto krijgt raken beide levens (onbedoeld) met elkaar verstrengeld.

IMDB score: 7.5

6. Netflix original: Uncut Gems (2019)

Adam Sandler mag dan bekendstaan vanwege zijn vele rollen in flauwe komedies, maar hij kan veel meer dan dat. Het recent op Netflix verschenen Uncut Gems is daar het perfecte bewijs van. In deze film speelt hij een personage dat in juwelen handen en er alles aan doet om van zijn (vele) schulden af te komen. Al lijkt hij zich alsmaar dieper in de problemen te werken.

IMDB score: 7.7

5. Zodiac (2007)

In Zodiac zien we een seriemoordenaar die niet alleen willekeurige slachtoffers lijkt te maken, maar ook allerlei mysterieuze boodschappen achterlaat. Dit leidt tot aandacht van zowel een nieuwsgierige illustrator als een cynische journalist. Als beide een zoektocht naar de moordenaar beginnen lopen ze tegen twee inspecteurs aan die zich ook met de zaak bemoeien.

Naast dat het (op waarheid gebaseerde) verhaal achter Zodiac erg interessant is heeft de film ook nog eens hoofdrollen voor zowel Jake Gyllenhaal als Avengers-acteurs Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo.

IMDB score: 7.7

4. Contratiempo (2016)

In tegenstelling tot de rest van dit lijstje heb je van Contratiempo (internationaal ook wel bekend onder de titel The Invisible Guest) waarschijnlijk nog nooit gehoord. Reden genoeg voor ons om hem nog eens onder de aandacht te brengen. De film draait om een jonge zakenman die van moord wordt beschuldigd en zich daar onderuit moet praten.

Waar deze film in Spanje erg populair was, zullen in Nederland minder mensen hem kennen. Gelukkig dat hij dankzij Netflix wat meer onder de aandacht kan komen.

IMDB score: 8.1

3. Prisoners (2013)

Prisoners is een film van regisseur Denis Villeneuve, die later Blade Runner 2049 maakte. Al speelt deze film zich niet af in een futuristische omgeving. We zien in plaats daarvan een verlaten camper, waarvan het lijkt alsof deze wat te maken heeft met de plotselinge vermissing van twee jonge meisjes. De twee vader sporen de dader op en willen vervolgens het recht in eigen handen nemen. Al is dat misschien niet de juiste oplossing…

Naast het spannende verhaal is ook de cast achter Prisoners interessant. Zo zien we onder andere Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal in deze thriller terug. Als dat geen spannend Netflix-avondje meer wordt, dan weten wij het ook niet meer.

IMDB score: 8.1

2. Gone Girl (2014)

In Gone Girl raakt een vrouw vermist, waarna haar eigen man als verdachte gezien wordt. Dit is het begin van een enorm spannende film met goede regie en indrukwekkende acteerprestaties.

IMDB score: 8.1

1. The Departed (2006) – Netflix topper!

Als we naar de IMDB-score kijken dan moeten we dit lijstje wederom afsluiten met The Departed, dat afkomstig is van niemand minder dan Martin Scorsese. Al komt de film wat ons betreft ook inhoudelijk in aanmerking voor de eerste plek in dit lijstje met Netflix thrillers.

Het verhaal draait om een agent die undercover gaat bij de maffia. Wat hij niet weet is dat deze boeven ook een mannetje binnen het politiekorps hebben lopen. Het spreekt voor zich dat dit een hoop spannende situaties met zich meebrengt. Daarnaast mag de cast er wezen. Er zijn namelijk rollen voor onder andere Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Mark Wahlberg. Wat ons betreft een titel die iedere Netflix abonnee een kans moet geven!

IMDB score: 8.5

Meer Netflix tips

Mocht je nog meer van dit soort Netflix tips willen dan kun je altijd terecht bij dit overzicht. Daarnaast heeft deze streamingdienst onlangs een nieuwe functie toegevoegd, waarmee je kunt zien welke films en series vandaag populair zijn. Meer hierover lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste thrillers op Netflix (volgens IMDB)
Sluiten