Rutger Houweling
Rutger Houweling 2 jul 2015

10 gadgets die het grillen nog leuker maken

Dat zomerse weer moet er inmiddels toch wel echt bijna aankomen zou je zeggen. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten op die zwoele avonden en de sissende barbecues. Daarom hebben we hier tien must-have grill gadgets die bij een barbecue niet mogen missen.

1. Stuff-A-Burger-Press

Burgers zijn onmisbaar op de barbecue. Om het dan allemaal wel een beetje gevarieerd te houden, is dit handige apparaat van iets meer dan een tientje de oplossing. De Stuff A Burger Press maakt het namelijk mogelijk om hamburgers te vullen met alles wat je maar wenst.

2. De iGrill

Het lekkerste eten krijg je niet zomaar. De grill en de temperatuur in de gaten houden zijn dan ook een noodzaak. Om het dan allemaal iets gemakkelijker te maken, is er de iGrill. Steek simpelweg de speciale meter in je eten en de thermostaat toont direct de temperatuur. Dankzij bluetooth verschijnen de metingen ook op je iDevices. Voor iets meer dan zestig euro hier te bestellen.

3. Folding Grill Tools

Laten we een van de belangrijkste dingen niet vergeten: de tools om echt te kunnen grillen. De roestvrijstalen set wordt geleverd in een houten doos en is voor 55 euro te koop.

4. Flexible Grilling Skewer

Spiesjes op de barbecue. Maar met zo’n BBQ voor op het balkon kan dat een probleem zijn. Door de beperkte grill-oppervlakte passen de lange exemplaren er helaas niet op. Met deze flexibele spiesen is het gelukkig geen probleem. De buigzame draden zijn voor zo’n acht euro hier te bestellen.

5. Stenen pizza grill

Pizza is sowieso altijd al goed en grillen maakt alles beter, dus ook die pizza. De meeste ovens bereiken dan ook niet de temperatuur die nodig is voor de knapperige en perfecte pizza. Voor de echte liefhebbers is er daarom goed nieuws, want met deze stenen pizza grill krijg je de lekkerste pizza’s. Niet echt goedkoop, want voor zo’n 75 euro is-ie te koop. Voor de echte liefhebbers geen probleem toch?!

6. Groente clips

Ook de groente is nodig, want we kunnen immers niet alleen op vlees leven, hoe graag we het ook zouden willen (sorry vegetariërs). Deze clips maken het grillen van groente net even wat gemakkelijker. Voor twaalf euro kun je de clips hier aanschaffen.

6. The Thrill of the Grill

Om de lekkerste gerechten te bereiden, moeten we wel de recepten hebben. In het boek The Thrill of The Grill staan technieken, recepten en alles wat je moet weten om de beste dingen te maken. Voor zo’n 19 euro is het hier te bestellen.

7. Meatball Grill Basket

Om niet elke keer met hamburgers of worstjes aan te komen, is dit een goed alternatief. De Meatball Grill Basket is gemaakt van roestvrij staal en zorgt ervoor dat je in één keer tien gehaktballetjes kunt bereiden. De Basket is voor 45 euro hier te bestellen.

8. Grand Grill Daddy

Het bijhouden van een schone grill is noodzakelijk. We weten hoe smerig het soms kan zijn en daarom zijn alle gadgets om het schoon te maken welkom. De Grand Grill Daddy, voor 35 euro te koop, laat stoom vrijkomen zodat het vuil en gruis los komt. Ideaal na zo’n barbecue-feestje.

9. Bear Paw Meat Handler Forks

Je kent het vast wel. Dat grote stuk vlees is klaar om gegeten te worden, maar hoe krijg je het zonder brandwonden van die grill? De Bear Paws zijn gemaakt van hard plastic en beschermen onze handen tegen pijnlijke blaren. De Bear Paws zijn voor twaalf euro hier te koop.

10. Non-Stick Burger Press

Maak de perfecte hamburger in deze aluminum gegoten vorm. Kies zelf of je ze een halve centimeter of anderhalve centimeter dik wilt. Ook niet verkeerd, de press is voorzien van een anti-aanbak laag waardoor-ie gemakkelijk en snel afgewassen kan worden. Voor vijftien euro kun je zo vaak als je wil perfecte burgers bereiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
10 gadgets die het grillen nog leuker maken
Sluiten