Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

10 Muziekdocumentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Netflix staat vol met documentaires, over een breed scala aan onderwerpen. Vooral op het gebied van het muziek is er veel moois te zien. Dit zijn 10 muziekdocumentaires op Netflix die je gezien moet hebben.

1. The Rolling Stones: Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America

Weinig bands zijn zo legendarisch als The Rolling Stones. Alle bandleden zijn op leeftijd, maar alsnog touren ze de wereld over, vol energie. In The Rolling Stones: Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America ga je mee op een tour door Latijns-Amerika, langs tien steden. Daarnaast krijg je ook een concert te zien, schitterend in beeld gebracht. Wat wil je nog meer?

2. What Happened, Miss Simone?

Dat Nina Simone een briljante zangeres was, weet iedereen. Maar daarnaast had ze ook een kant die weinig mensen kennen. Ze werd als hartstikke gek verklaard, maar na heel veel leed kwam Simone erachter dat ze aan een bipolaire stoornis leed. What Happened, Miss Simone? is vooral een intiem en puur portret, een prachtig tijdsbeeld.

3. Hip-Hop Evolution

Hoe is hiphop eigenlijk ontstaan? Legendes als Run DMC, Public Enemy en N.W.A. komen aan het woord in deze intrigerende documentaire. Mooie verhalen, waardevolle geschiedenislessen en vooral een berg ijzersterke muziek.

4. Keith Richards: Under the Influence

Hij kwam al voorbij in de eerste documentaire uit dit lijstje, maar deze man heeft zo’n bizar leven dat hij absoluut een eigen documentaire verdient. In deze muziekdocumentaire vliegt het prachtige beeldmateriaal voorbij, een must-watch voor fans van The Rolling Stones, gitaren en rock in het algemeen. Wat een legende!

5. George Harrison: Living in the Material World

Er zijn al bergen aan muziekdocumentaires over The Beatles gemaakt, maar deze behoort toch echt tot onze favorieten. Het gaat om een eerlijk, eerbiedig portret. Diepgravende interviews en uniek archiefmateriaal wisselen elkaar af, met als resultaat een fascinerende muzikale reis.

6. Whitney: Can I Be Me

Whitney Houston leverde hit na hit af, met een stem die op krachtige wijze elke zaal kon vullen. Haar privéleven was helaas niet zo rooskleurig als haar carrière. Van haar begin als zangeres tot haar noodlottige einde: Can I Be Me neemt je mee.

7. Quincy

Iedereen kent de naam Quincy Jones. De producent is echter nog invloedrijker dan je al dacht, zo bewijst Netflix met deze prachtige Original. Frank Sinatra, Michael Jackson en de soundtracks van geprezen films: Quincy Jones’ muzikale erfgoed is gigantisch. Hij vertelt er zelf uitvoerig over.

8. ReMastered

Dit zijn niet één, maar maar liefst acht muziekdocumentaires. Bob Marley, Johnny Cash en andere muziekhelden komen voorbij. Het bijzondere aan ReMastered is echter dat het vooral om goede muziekverhalen draait, niet per se om bekende namen. Dat maakt een aantal onvergetelijk.

9. Gaga: Five Foot Two

In deze documentaire krijg je een uniek kijkje in het leven van Lady Gaga, terwijl ze haar nieuwe album en en een Super Bowl-optreden voorbereidt. En dat alles terwijl ze ook met lichamelijke en emotionele problemen kampt. Een bloedeerlijk en schitterend in beeld gebracht portret.

10. Foo Fighters: Back and Forth

Foo Fighters: Back and Forth vertelt niet het verhaal van één album of tour, maar neemt je mee van Nirvana en de eerste demo’s van de Foo Fighters tot hun recentere werk. Een intrigerend kijkje in de keuken, en de onvermijdelijke groeipijn waarmee elke band kampt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
10 Muziekdocumentaires op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten