Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 14 mrt 2020

Fan van Altered Carbon? Dan vind je deze Netflix films en series ook tof!

De in 2018 verschenen Netflix serie Altered Carbon was misschien geen enorme hit, maar wist stiekem toch een grote hoeveelheid abonnees te vermaken. Vandaar dat er een nieuw seizoen gemaakt werd, maar dan met Anthony Mackie in de hoofdrol. Ook dit schijnt de moeite waard te zijn.

Gezien we ervan uitgaan dat veel mensen de nieuwe afleveringen inmiddels al wel gezien hebben leek het ons leuk om een lijstje met films en series te maken die inhoudelijk of qua thema een beetje op Altered Carbon lijken. We hebben bewust gekozen voor titels die je allemaal via Netflix kunt checken.

10. Black Mirror (Netflix original)

In tegenstelling tot Altered Carbon is Black Mirror een zogeheten anthologieserie. Dit betekent dat er geen sprake is van één groot geheel, maar dat er iedere aflevering een apart verhaal vertelt wordt.

Hetgeen dat Black Mirror echter met Altered Carbon gemeen heeft is dat in beide series aandacht besteedt wordt aan de schaduwkant van technologie. Al gaat die eerste hierin nog een stapje verder…

9. Blade Runner 2049

Wie zich in sci-fi films verdiept zal al snel de titel Blade Runner tegenkomen. Dit project van Ridley Scott – die ook films als Alien en Gladiator op zijn naam heeft staan – wordt namelijk als een van de meest invloedrijke sci-fi klassiekers aller tijden gezien.

Het was daarom voor fans even schrikken toen bekend werd dat er een kleine 30 jaar later een vervolg aangekondigd werd, dat door iemand anders geregisseerd zou worden. Gelukkig bleek ook Blade Runner 2049 erg goed ontvangen te worden. De film behandelt net zoals zijn voorganger enkele thema’s die bij het cyberpunk genre aansluiten. Dit is een afsplitsing van sciencefiction waar ook Altered Carbon enkele kenmerken van vertoont.

8. Lost In Space (Netflix original)

Het mag dan niet de eerste keer zijn dat er een Lost In Space serie gemaakt wordt, maar de in 2018 verschenen Netflix versie blijft de moeite waard.

Het verhaal draait om een familie welke opzoek is naar planeten die ze kunnen koloniseren. Al blijkt hun schip uit koers te gaan, waardoor ze heel ergens anders terechtkomen.

7. Valerian and the City of a Thousand Planets

Mensen die Valerian and the City of a Thousand Planets hebben gezien weten dat de film qua uitgangspunt niet echt te vergelijken is met Altered Carbon. Toch zijn er ook enkele overeenkomsten tussen de twee te vinden. Met name liefhebbers van grote ruimtewerelden zullen zich met deze op Netflix vertegenwoordigde film kunnen vermaken.

6. The 100

Naast een nieuwe seizoen van Altered Carbon verschijnt er dit jaar ook een nieuw gloednieuw seizoen van The 100. Het gaat hier echter wel om de afsluiter van de serie.

5. Self/less

Wie denkt dat het concept dat in Altered Carbon gebruikt wordt uniek is, heeft het mis. Dit omdat de in 2015 verschenen film Self/less een soortgelijk thema bevat. In deze titel zien we namelijk ook iemand zijn bewustzijn naar een ander lichaam transporten.

Mocht jij jezelf afvragen of de schrijvers van Altered Carbon hun idee misschien van Self/less hebben gestolen, dan kunnen we je geruststellen. De serie is namelijk gebaseerd op een boekenreeks waarvan het eerste deel al in 2002 verscheen.

4. Stranger Things (Netflix original)

Hoe leuk Altered Carbon ook mag zijn, de reeks kan niet op tegen Stranger Things, dat ook een door Netflix geproduceerde sci-fi serie is. Waar het verhaal misschien niet erg lijkt op dat van Altered Carbon en zich ook nog eens tientallen jaren eerder afspeelt, lijkt het er wel op alsof de wereld langzaamaan in een dystopie aan het veranderen is.

Mocht jij meer over het aankomende vierde seizoen willen weten dan kun je hier lezen wat we daar tot nu toe over weten.

3. The Matrix

Dit is misschien geen titel die je op dit lijstje had verwacht, maar wat ons betreft behoort ook The Matrix tot het eerdergenoemde Cyberpunk-genre. Daarnaast staan sinds kort alle drie de films op Netflix, dus reden genoeg om ze nog eens te checken.

Er komt trouwens een vierde deel aan. Mocht je hierover meer willen weten, check dan dit artikel.

2. Orphan Black

Waar het in Altered Carbon mogelijk is om je bewustzijn in een ander lichaam te laten zetten, werkt men in Orphan Black liever met klonen. Het is echter zo dat de hoofdpersoon in eerste instantie niet van zichzelf wist dat ze een kloon is, wat natuurlijk de nodige spannende situaties oplevert.

1. Altered Carbon: Resleeved (Netflix film)

Wie had dat gedacht? Er komt naast het recente tweede seizoen nog iets nieuws op het gebied van Altered Carbon aan, namelijk een anime-film. Ook hier zal Takeshi Kovacs weer centraal staan. Hij krijgt dit keer de opdracht om een tatoeëerder te beschermen, maar krijgt blijkbaar ook te maken met misdaadorganisatie Yakuza.

Altered Carbon: Resleeved zal vanaf 19 maart op Netflix te zien zijn.

Meer Netflix tips

Mocht jij op de hoogte willen blijven van wat er op Netflix verschijnt dan raden we je aan regelmatig ons Netflix overzicht te checken. Naast trailers vind je hier ook aankondigingen en andere nieuwtjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fan van Altered Carbon? Dan vind je deze Netflix films en series ook tof!
Sluiten