Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 okt 2018

Netflix & Chills: 10 (horror) series die je tijdens Halloween moet checken!

Het is oktober en dat betekent dat angst onze lichamen weer over begint te nemen. Waar Halloween voorheen vooral in Amerika een succes was, beginnen we in ons koude kikkerlandje ook steeds meer te griezelen. Vorige week bekeken we de beste horrorfilms voor Halloween en deze week is de beurt aan series. Want welke horror shows moet jij zonder twijfel checken? Wij zetten ze voor je op een rij!

Creeped Out

Creeped Out staat nieuw op Netflix en heeft, net als Black Mirror, veel te bieden. Elke aflevering kent een ander verhaal welke in verbinding staan met mysterieuze wezens, tijdreizen en losgeslagen technologie. Het eerste seizoen is nu te checken!

American Horror Story

American Horror Story weet onze beeldschermen al sinds 2011 te voorzien van leipe content. Het verhaal volgt verschillende personages op verschillende locatie’s. Een huis met een moordend verleden, een gekkenhuis, een freak show, een hotel en nog heel veel meer. Van deze vier seizoenen krijg je, zonder twijfel, de rillingen.

Scream

De gelijknamige film behoort tot een van de grootste horror klassiekers, maar hoe pakt de sequel uit? Elke spel kent haar eigen regels, maar is deze nieuwe generatie opgewassen tegen de man met het masker? De eerste twee seizoenen staan nu op Netflix!

Stranger Things

Stranger Things, de gigantische populaire serie van Netflix, kan uiteraard niet ontbreken in de lijst. Terwijl de jonge Will verdwijnt, zetten zijn moeder en politieagent Hopper de zoektocht in. Daarbij helpen zijn vrienden ook, die er al snel achter komen dat er meer gaande is dan een simpele verdwijning. De eerste twee seizoenen staan nu op Netflix.

Devilman Crybaby

Demonen nemen de mensheid over nadat ze voor miljoenen jaren zijn ingevroren. Akira, een timide jongen, wordt gevraagd om met zich met een van deze demonen samen te voegen. Zo kan hij terugvechten in de naam van de mensheid. Het eerste seizoen staat online.

Ghoul

In India wordt een mysterieuze gevangene ondervraagd wanneer de hel losbreekt. Het hele spel verandert om het moment dat de gevangene elke geheim van de personen kan onthullen en vervolgens een demoon loslaat. Het eerste seizoen staat nu op Netflix.

Penny Dreadful

In de afgelopen drie seizoenen, die nu online staan, heeft Penny Dreadful flink naam voor zichzelf gemaakt. Het verhaal volgt ontdekker Sir Malcolm Murray, Amerikaanse wapenhandelaar Ethan Chandler, wetenschapper Victor Frankenstein en medium Vanessa Ives die samen een bovennatuurlijke dreiging proberen te bestrijden.

Ash vs Evil Dead

Ash is in het dagelijks leven druk bezig met het ontwijken van volwassenheid, verantwoordelijkheid en de terreur die de Dead Evil met zich mee neemt. Wanneer een dodelijke plaag de mensheid lijkt te bedreigen, wordt hij spontaan onze enige hoop. De eerste drie seizoenen zijn nu te checken.

Wynonna Earp

Wynonna Earp volgt, net als bij de IDW Comic, het verhaal van Wyatt Earp’s achter-achterkleindochter. De badass dame vecht tegen demonen en ander gespuis, wat door haar unieke gaven zorgt voor gerechtigheid. De serie kent vier seizoenen, welke allemaal op Netflix te vinden zijn.

Hemlock Grove

Hemlock Grove is geen normaal stadje. Het donkerste kwaad wacht namelijk in elk hoekje en het maakt niet uit op welk moment van de dag het is. Het is dag en nacht overleven op dit bizarre plekje. De eerste drie seizoenen staan nu online.

Benieuwd naar welke Netflix personages het meest gelieft is bij de kijkers? We zochten het in dit artikel voor je uit!

Reageer op artikel:
Netflix & Chills: 10 (horror) series die je tijdens Halloween moet checken!
Sluiten