10 (nieuwe) Netflix series die binnenkort al verschijnen

Hoe meer concurrentie er verschijnt, hoe harder Netflix zijn best blijft doen om aan de top van het streaming-landschap te kunnen blijven. Vandaar dat er ook in 2020 weer genoeg nieuwe series aan zitten te komen.

Het leek ons wel leuk om een overzicht te maken van series die dit kwartaal nog op Netflix verschijnen. Naast nieuwe seizoenen van bestaande series zitten er ook een aantal gloednieuwe titels bij.

Ares (Netflix original) | 17 januari

Er mogen dan wel vaker Nederlandse projecten op Netflix zijn verschenen, maar eentje als Ares is wat ons betreft nieuw. Het gaat hier over een serie die de Nederlandse geschiedenis combineert met creepy horrorelementen. Centraal staat een jonge studente die te maken krijgt met de verenigingscultuur die er in de stad heerst. Ze komt zelf terecht bij een exclusief genootschap dat enkele duistere geheimen blijkt te hebben.

Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 3) | 23 januari

Ook van Chilling Adventures of Sabrina komt weer een nieuw seizoen. Het gaat wederom om een meisje dat een middenweg moet vinden tussen een normaal leven en dat van eentje vol met donkere krachten.

The Stranger (Netflix original) | 30 januari

De briljante schrijver Harlan Coben sloot enkele jaren geleden een deal met Netflix, waardoor meer van zijn verhalen verfilmd gaan worden. Waar we in 2018 al konden genieten van Safe komt er nu een serie genaamd The Stranger. We zien daarin een man genaamd Adam Price, die denkt een rustig leven te hebben met een leuk gezinnetje. Totdat hij via een vreemdeling een bizar geheim van zijn vrouw te weten komt. Dit is het begin van een avontuur vol samenzweringen…

Ragnarok (Netflix original) | 31 januari

In de Noorse Netflix serie Ragnarok zien we een klein fictief dorpje waar de meest bizarre dingen gebeuren. Zo is het onder andere bloedheet in de winter en regent het in gigantische hoeveelheden. Er is één jongen die dit alles lijkt te kunnen oplossen…of zou het juist het probleem zijn?

When Calls the Heart (seizoen 6) | Ergens in februari

Ondanks het schandaal waarmee actrice Lori Loughlin betrokken was gaat de serie When Calls the Heart na enige vertraging gewoon verder. Al gaan we het personage van Loughlin voorlopig niet meer terugzien. Wanneer het zesde seizoen precies verschijnt is nog niet helemaal bekend, maar het zal ergens in februari zijn.

Narcos: Mexico (seizoen 2) | 7 februari

In het tweede seizoen van Narcos: Mexico blijkt er wat veranderd te zijn in het Guadalajara Kartel. Er zitten weliswaar nog steeds dezelfde mensen in, alleen is niet iedereen nog tevreden over de verhoudingen. Zo willen een aantal leden liever zelf de macht grijpen. Ook is er een nieuwe DEA-agent, die opzoek gaat naar de waarheid omtrent zijn collega Kiki Camarena.

Locke & Key (Netflix original) | 7 februari

Niet alleen comics rondom superhelden worden verfilmd. Ook de succesvolle stripboekenreeks Locke & Key krijgt een eigen serie en wel op Netflix. Het gaat over een gezin waarvan de vader onlangs is weggevallen. Als ze verhuizen naar hun voorouderlijke huis vinden ze daar een aantal magische sleutels. Deze blijken een link te hebben met het overlijden van hun vader en zijn helaas ook gewild bij iemand die ze liever buiten zouden houden…

Star Trek: Discovery seizoen 3 | Ergens in februari

Er zijn maar weinig series waarbij een nieuw seizoen zich duizend jaar later afspeelt, maar Star Trek: Discovery is er eentje van. In dit geval heeft het te maken met het feit dat de U.S.S. Discovery via een wormgat in de toekomst terechtkomt. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe bondgenootschappen gesloten moeten worden, willen de bemanningsleden kunnen overleven. Wanneer het nieuwe seizoen precies op Netflix verschijnt is nog niet helemaal duidelijk, maar het zal ergens in februari zijn.

Better Call Saul (seizoen 5) | 24 februari

Waar Jimmy McGill in eerste seizoenen nog in de transformatiefase zat, lijkt hij inmiddels compleet in Saul Goodman veranderd te zijn, de gladde advocaat die we natuurlijk kennen uit Breaking Bad. We weten nog niet hoeveel seizoenen er nog meer gaan komen, maar het zou zomaar kunnen dat dit de laatste gaat zijn.

Ozark (seizoen 3) | 27 maart

Het heeft even geduurd, maar er komen eindelijk nieuwe afleveringen van Ozark. In het derde seizoen van deze misdaadserie zien we hoe het verder gaat met de Ozarks. Marty Byrde en zijn vrouw proberen te overleven, al maken de moordlustige mensen in hun omgeving dit steeds moeilijker.

Meer Netflix series

Het spreekt voor zich dat er later in het jaar ook nog de nodige series (en films) op Netflix zullen gaan verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan After Life, La casa de papel en Disenchantment. Een uitgebreid overzicht van aankomende series is hier te lezen.

De reden dat Netflix blijft investeren in nieuwe content heeft er uiteraard mee te maken met het feit dat concurrenten dat ook doen. Zo hebben zowel Disney+, Videoland als Amazon Prime Video ook de nodige originals gepland. Een overzicht van dingen die dit jaar op Disney+ verschijnen vind je in dit artikel.

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
10 (nieuwe) Netflix series die binnenkort al verschijnen
Sluiten