Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 31 okt 2019
Leestijd: 5 minuten

Keanu Reeves: deze 10 geweldige films ken je waarschijnlijk nog niet

Keanu Reeves is tegenwoordig populairder dan ooit. Naast een titelrol in de John Wick reeks was hij eerder dit jaar ook te horen in Toy Story 4, waarvoor hij de stem van een fout actiefiguurtje insprak.

Waar de jongere generatie hem waarschijnlijk voornamelijk van het eerdergenoemde John Wick kent, zullen veel oudere filmfans hem voor het eerst in de Matrix reeks hebben gezien. Of, als je echt op leeftijd bent, in de originele Bill & Ted film ;)

10 Keanu Reeves films die je waarschijnlijk nog niet kent

Toch zijn er ook een hoop minder bekende titels waarin de populaire acteur een rol heeft gehad. Reden genoeg om eens een lijstje te maken met onbekende Keanu Reeves films!

Goed gehydrateerd blijven tijdens een Keanu Reeves film marathon #evenbijkomen

10. A Scanner Darkly

We beginnen met de meest bijzondere titel uit dit lijstje. Het digitaal opgenomen A Scanner Darkly werd nadien namelijk zodanig bewerkt, dat het net een videogame lijkt. Ook Keanu Reeves ziet eruit alsof hij zo uit een cutscene van Grand Theft Auto is weggelopen:

De film is gebaseerd op een boek van Philip K. Dick, een van de grootste inspiratiebronnen voor Blade Runner. Er hebben ook een hoop andere goede acteurs aan het project meegewerkt, waaronder Woody Harrelson, Winona Ryder en Robert Downey Jr.

9. The Replacements

Keanu heeft ook ooit in een film gespeeld over American Football, namelijk The Replacements. Dit zou blijkbaar een film zijn die voor ieder wat wils bevat. Naast scenes op het sportveld blijkt er namelijk ook ruimte te zijn voor een romantisch subplot. Tevens blijkt de film ook vol te zitten met komische momenten, wat het geheel lekker luchtig maakt.

 

8. Street Kings

In Street Kings zien we een groepje agenten dat het niet zo nauw neemt met de regels. De regie ligt bij David Ayer, die we kennen van titels als Fury en Bright. Daarnaast is er een rol voor Chris Evans, welke natuurlijk bekend is vanwege zijn rol als Captain America in het Marvel Cinematic Universe.

7. The Watcher (Keanu Reeves als slechterik)

Veel mensen kennen Keanu Reeves als iemand die vaak de good guy speelt, maar hij is ook weleens in de huid van een slechterik gekropen. The Watcher laat namelijk zien hoe deze populaire acteur het doet als seriemoordenaar…en dat blijkt niet onaardig te zijn. Het nadeel is alleen dat het verhaal achter de film wat beter uitgeschreven had kunnen worden.

Het gerucht gaat echter dat Reeves eigenlijk geen interesse in de film had, maar iemand anders het contract voor hem had getekend. Gezien de acteur een juridische strijd wilde vermijden, besloot hij blijkbaar om de rol alsnog op zich te nemen.

6. Sweet november

Sweet november mag volgens veel critici een vrij middelmatige film zijn, maar gezien Keanu Reeves erin zit is hij toch het checken waard. Daarnaast levert ook Charlize Theron een vrij aardige acteerprestatie in deze verder vrij standaard romantische komedie.

5. The Lake House

Ook dit is een romcom, maar dan wel met een nog enigszins interessant verhaal. We zien een jonge dame die aan een huisje bij het meer verblijft. Als ze in contact komt met een architect die daar ook ooit gewoond blijkt te hebben, ontstaat er al snel een relatie tussen de twee.

4. Hardball

Naast The Replacements heeft Reeves ook in een andere sportfilm gespeeld. Het gaat hier om Hardball, waarin hij een man speelt die zichzelf door middel van gokken flink in de schulden heeft gewerkt. Een van zijn vrienden wil hem te hulp schieten, maar in ruil daarvoor moet hij wel jeugdtrainer worden van het junior honkbalteam.

Hardball is volgens vele kijkers een van de beste Keanu Reeves films die er is.

3. The Gift

Er zijn meerdere redenen om The Gift te kijken, maar de cast is misschien wel de voornaamste. De film draait om een dame die door middel van haar gave een vermiste vrouw probeert op te sporen.

Naast Cate Blanchett en Katie Holmes zien we Keanu Reeves wederom in een personage dat niet erg bij hem past, maar daardoor eigenlijk juist interessant is.

2. Parenthood (Keanu Reeves vs Joaquin Phoenix)

Parenthood is een film die alweer 30 jaar oud is, maar nooit echt de erkenning heeft gekregen die het verdient. Zo zitten er een hoop interessante acteurs in de film, waaronder Joaquin Phoenix. Hem kennen we natuurlijk van het recente Joker.

De film laat ons kennismaken met de Buckman familie, waarvan ieder lid probeert te dealen met de uiteenlopende dingen die ze meemaken.

1. Chain Reaction

Hoe zou het eruit zien als Keanu Reeves en Morgan Freeman samen in een film zouden zitten. Dat zie je in Chain Reaction, waarin het personage van Reeves onterecht wordt beschuldigd van de moord op zijn collega’s. Samen met nog een collega moet hij op de vlucht slaan en een manier zoeken om hun namen te kunnen zuiveren.

Meer Keanu Reeves

Mocht jij na het zien van deze titels nog geen genoeg hebben van Keanu, dan kun je over een paar jaar genieten van de vierde John Wick film. Ook komt er een vierde deel in The Matrix reeks, waarin hij weer een hoofdrol gaat vertolken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Keanu Reeves: deze 10 geweldige films ken je waarschijnlijk nog niet
Sluiten