Milton Broen
Milton Broen Home 14 okt 2015

10 redenen waarom de Olympische Spelen 2020 in Japan een innovatief spektakel wordt

De Olympische Spelen van 2020 worden in Japan gehouden. Mocht je twijfelen of Tokio wel een goede locatie is voor zo’n groot evenement hebben wij een overzicht gemaakt wat je twijfel wegneemt. Kijk eens hoeveel potentie Japan heeft om er één groot innovatief spektakel van te maken.

1. Japan is hét bedevaartsoord voor robotfans

Wie Japan zegt, zegt robot. Het land van innovatie houdt zich al een lange tijd bezig met robots maken. Sommige werken perfect en zijn niet te onderscheiden van de mens, en sommige zien er echt uit als machines en kunnen ‘nutteloze’ handelingen. We zijn benieuwd wat voor speciale robots Japan uit de kast zal halen om ons dit keer te entertainen.

2. Japan is één van de mooiste en meest veelzijdige landen op aarde

Het land dat bestaat uit 6852 eilanden bevindt zich in de Grote Oceaan. Omdat het land bestaat uit deze kleine eilandjes is Japan een prachtig land om op vakantie te gaan en door velen nog onderschat. Mocht je dus een trip maken naar de Olympische Spelen. Bekijk dan alvast dit filmpje om een goede indruk te krijgen van het land.

3. Japan doet er alles aan zodat toeristen zich verstaanbaar kunnen maken

Japan is bezig met een ‘instant vertaalmachine’ te maken voor toeristen. Ontwikkelaars denken dat dit in 2020 compleet gerealiseerd is en dat iedereen met zo’n apparaatje rond loopt. Handig is het in ieder geval wel, want zo voorkom je vervelende situaties in Japan. Handig voor de toerist en de Japanners zelf.

4. Zelf-rijdende taxi’s zullen Japan trotseren in 2020

Terwijl bedrijven zoals Google druk bezig zijn om zelf-rijdende auto’s te ontwikkelen, heeft Japan grote toekomstdromen. Taxibedrijven van Tokio willen dat de stad voor 2020 gedekt is met zelf-rijdende taxi’s. Wij vinden het een ambitieus doch tof plan!

5. De Olympische Spelen wordt in Japan uitgezonden in 8K!

Japan is altijd vooruitstrevend, ook op het gebied van video. Volgens de Japanners wordt 8K de standaard als resolutie voor televisie. Mocht je dus in een café de Olympische Spelen bekijken, dan kun je de poriën van Epke Zonderland bestuderen zonder dat je daarvoor hoeft in te zoomen. Check de beelden hieronder om een idee te krijgen hoe haarscherp 8K is, mits je computer het uiteraard aankan.

6. Japan gebruikt algen als brandstof

Als je naar Japan vliegt in 2020 is de kans groot dat je in een vervoermiddel hebt gezeten dat zichzelf vooruit brandt door middel van algen. Er is namelijk ontdekt dat je algen perfect kunt gebruiken als brandstof. Als het allemaal meezit word je straks gereden in een zelf-rijdende taxi met een hybride motor van elektriciteit en algen.

7. Bussen en gebouwen worden gestookt op waterstof

Door de ramp in Fukushima hebben veel mensen het idee dat Japan veel bezig is met kernenergie. Integendeel, Japan is één van de meest ondernemende landen op gebied van duurzame energie. Ze maken veel gebruik van zonne-energie en wind-energie, maar tegen de tijd dat de Olympische Spelen van start gaan denken onderzoekers dat veel bedrijven en bussen zullen draaien op waterstof. Wordt dit het einde van fossiele brandstoffen?

8. Geen vuurwerk, maar een kunstmatige meteoriet

Een Japanse ruimtevaart startup ALE is van plan om een kunstmatige meteorietenregen de lucht in te schieten tijdens de opening van de Olympische Spelen. Dat concluderen CNET, RocketNews24 en Japan Times. Als dit waar is dan zou dit waarschijnlijk één prachtigste openingen zijn die de Olympische Spelen tot dus ver kent. Check de video voor een idee hoe het eruit zou kunnen zien.

9. Meer magnetische treinen

Japan is ook een land van hoge snelheden. Niet zo zeer op het gebied van snelle auto’s, maar snelle treinen. De bekende ‘Kogeltrein’ haalt snelheden tot ongeveer zeshonderdvijftig kilometer per uur! Omdat er gebruik wordt gemaakt van een magneet is er nauwelijks wrijving voor de trein, waardoor het gemakkelijker is om zulke hoge snelheden te halen. Hopelijk gaan ze ook gebruik maken van zulke handige stoelen, want het is nooit fijn om achteruit te rijden.

10. Het Olympisch stadion gaat er verbluffend uitzien

Buiten alles is het uiteraard belangrijk dat de atleten hun tijd goed kunnen doorbrengen als ze moeten presteren. Het is belangrijk dat dit gebeurt in stijl en klasse. Als je hier zeker van wilt zijn kan dat blindelings aan de Japanners worden overlaten. Het concept voor het Olympisch Stadion in Tokio is namelijk prachtig. Futuristisch is het enige woord wat het stadion goed kan omschrijven. Meer informatie over het stadion vind je hier.

Maak alvast kennis met Tokio

Tokio is een gigantisch. In elke hoek waar je kijkt stikt het van de neonlichten en hoge gebouwen. Maak daarom voordat je naar de Olympische Spelen gaat alvast kennis met Tokio. Klik hier voor meer informatie.

Reageer op artikel:
10 redenen waarom de Olympische Spelen 2020 in Japan een innovatief spektakel wordt
Sluiten