10 Netflix titels waar we in 2020 ontzettend naar uitkijken

Netflix heeft in 2019 flink wat concurrentie erbij gekregen en deze concurrentie zal in 2020 alleen maar groter worden. Daarom probeert de streamingdienst er alles aan te doen om mensen op het platform te houden of nieuwe abonnees erbij te krijgen.

En dat doe je uiteraard met een flinke stapel nieuwe content in het komende jaar. Maar welke titels zijn in 2020 nu echt de moeite waard voor Netflix-abonnees? We hebben de, naar ons idee, tien veelbelovendste titels van het aankomende jaar voor je op een rijtje gezet. Of het nu films, series of documentaires zijn: dit wil je zien in 2020!

10 veelbelovende Netflix titels voor 2020

Het overgrote deel van deze lijst bevat nieuwe seizoenen van al bestaande series. Dit omdat er momenteel helaas nog maar weinig interessante Netflix films aangekondigd zijn.

#1 Narcos: Mexico (seizoen 2)

We beginnen met een actuele titel, aangezien er onlangs nog een eerste teaser voor verscheen. Waar we vorig jaar kennis konden maken met Narcos spin-off Narcos: Mexico hebben we in 2020 de mogelijkheid om te genieten van een tweede seizoen. Er gaat dit keer echter een andere hoofdpersoon zijn, namelijk de DEA agent Walt Breslin. Hij was eerder al te horen als de verteller.

Releasedatum: 13 februari 2020

#2 Sex Education (seizoen 2)

Veel mensen vonden de komische dramaserie Sex Education een van de grootste verassingen van het afgelopen jaar. Het is voor hen goed nieuws dat er een tweede seizoen aan zit te komen, wat op 17 januari al zal uitkomen. In de komende afleveringen blijkt hoofdrolspeler Otis vooral te worstelen met de gevoelens voor zijn nieuwe vriendin. Kan hij zijn dierlijke driften de baas zijn?

Releasedatum: 17 januari 2020

#3 Unbreakable Kimmy Schmidt Interactive Special

De populaire Unbreakable Kimmy Schmidt leek in eerste instantie te zijn afgerond, maar nu blijkt dat er toch nog een aflevering komt. Het gaat hier om een interactieve Netflix special in de stijl van Black Mirror: Bandersnatch. Wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Daarnaast gaat er een belangrijke rol weggelegd zijn voor Harry Potter acteur Daniel Radcliffe, wat gezien het feit dat hij nog nooit eerder in de serie te zien was misschien wel interessant kan zijn.

Releasedatum: Ergens in 2020

#4 Better Call Saul (seizoen 5)

Iedere Breaking Bad fan zal bekend zijn met Saul Goodman, de gelikte advocaat die zich nagenoeg overal weet uit te praten. Gezien de populariteit van het personage kreeg hij een eigen Netflix spin-off, waarvan volgend jaar alweer het vijfde seizoen verschijnt. Dit gaat zover wij weten het einde van de serie worden.

Releasedatum: 24 februari 2020

#5 Altered Carbon (seizoen 2)

De sciencefiction serie Altered Carbon wist in 2018 veel Netflix abonnees te verassen. Met name het hele ”stacks” concept (waarbij het bewustzijn van mensen in een ander lichaam geplaatst kan worden) was erg interessant. Vandaar dat wij wel uitkijken naar een tweede seizoen. De hoofdrol is dit keer weggelegd voor Anthony Mackie, bekend vanwege zijn rol als Falcon in de Marvel Cinematic Universe films.

Releasedatum: februari 2020

#6 After Life (seizoen 2)

Naast het geven van geniale stand-up comedy shows blijkt Ricky Gervais ook goed te zijn in het maken van Netflix series. Het door hem geregisseerde After Life krijgt namelijk een tweede seizoen. De serie gaat over een man die na het overlijden van zijn vrouw in een zwart gat valt en compleet veranderd. Een leuk detail is dat Gervais ook zelf de hoofdrol op zich neemt.

Releasedatum: lente 2020

#7 Élite (seizoen 3)

De Spaanse serie Élite laat ons zien hoe het er aan toegaat op een zeer exclusieve school, waar alles lang niet zo soepel verloopt als dat de bedoeling is. Waar er dit jaar al een tweede seizoen voor de serie verscheen blijkt het derde al in aantocht te zijn. Deze gaat ergens in 2020 online verschijnen.

Releasedatum: Ergens in 2020

#8 La casa de papel (seizoen 4)

Naast Élite is er nog een andere Spaanse serie die dit jaar razend populair was. We hebben het natuurlijk over La casa de papel, waar de iconische groep bankovervallers weer centraal staat. Er geven even geruchten dat het nieuwste seizoen al in januari op Netflix zou verschijnen, maar het bleek onlangs dat fans tot april moeten wachten.

Releasedatum: 3 april 2020

#9 Disenchantment (seizoen 3)

Ook fans van Disenchantment kunnen volgend jaar weer genieten van nieuw materiaal. Netflix komt namelijk met een gloednieuw seizoen van deze eigenzinnige fantasyparodie. Deze serie is overigens afkomstig van dezelfde makers als Futurama en The Simpsons.

Releasedatum: Ergens in 2020

#10 Locke & Key (Netflix comic verfilming)

De enige gloednieuwe titel op deze lijst is Locke & Key. Dit wordt een serie over drie kinderen die na de brute moord op hun vader naar een andere woning geplaatst worden. Daar ontdekken ze een aantal magische sleutels waaraan allerlei krachten verbonden zitten. Het geheel is gebaseerd op een succesvolle comic reeks, dus dat belooft veel goeds!

Releasedatum: 7 februari 2020

Meer Netflix tips

Naast de 10 aankomende nieuwe seizoenen gaat Netflix volgend jaar uiteraard nog veel mensen content online zetten. Als je de laatste nieuwtjes op het gebied van de streamingdienst wilt volgen dan raden we je aan om regelmatig deze overzichtspagina te bekijken.

Reageer op artikel:
10 Netflix titels waar we in 2020 ontzettend naar uitkijken
Sluiten