11-jarige GTA 5-fan aangehouden terwijl hij zelf in auto reed

In de categorie ‘deze ouders snappen heel erg weinig van opvoeding’ hebben we een mooi verhaal rondom GTA 5. In Engeland is namelijk een 11-jarige aangehouden die achter het stuurt van een auto zat.

De persoon was een groot liefhebber van GTA 5. En dat zou hij zoveel hebben gespeeld, dat een familielid besloot dat hij maar even stoppen moest met gamen en even achter het stuur van een echte auto plaats zou moeten nemen.

GTA 5-speler in een echte auto

Goed, dan gaan bij mij als vader alle alarmbellen rinkelen. Nu snap ik dat het lastig kan zijn om jonge kinderen te verbieden om games te spelen die niet voor hun leeftijd zijn. Mijn oudste is tien en vroeg toevallig gisteravond of hij een keer GTA 5 mocht spelen. Het antwoord was overigens nee #gooddaddy. Maar om vervolgens te besluiten dat de elfjarige genoeg heeft gegamet en in plaats van buiten te gaan spelen achter het stuur wordt gezet, daar kan ik niet bij.

Nu zou het rijden hebben plaatsgevonden op een parkeerplaats in plaats van gelijk de snelweg op te gaan, maar dan nog. Hoe krijg je het in je hoofd om een jong persoon te laten rijden. De politie kwam er gelukkig achter en de volwassene die er bij aanwezig is heeft een flinke boete gekregen. En de GTA 5-fan? Die moet nog even wachten. In het Verenigd Koninkrijk kun je vanaf 15 jaar en negen maanden pas in een auto rijden, wat overigens nog steeds een stuk lager is dan wat we hier gewend zijn. Wil je meer lezen over GTA 5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
11-jarige GTA 5-fan aangehouden terwijl hij zelf in auto reed
Sluiten