Rutger Houweling
Rutger Houweling Rides 25 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

11-jarige wint $20,000 in App contest

Een 11-jarig meisje heeft $20,000 van AT&T gewonnen. Dit heeft ze gewonnen met het bedenken van een app die automobilisten ontmoedigt te smsen tijdens het rijden. De contest was een onderdeel van de campagne “It Can Wait”. De ontwikkelaars van de campagne willen bewustzijn bij jongeren creëren door de gevaren van afleiding tijdens het rijden te benadrukken. In samenwerking met de ontwerper David Grau heeft het meisje de app genaamd Rode Dog gemaakt.

In de app kun je met vrienden een groep (pack) vormen waarbij iedereen elkaar in de gaten houdt. Dus als gebruikers inloggen en zien dat een vriend uit de groep aan het smsen is terwijl -ie aan het rijden is dan kun je een blaffend geluid naar de vriend sturen. Het geblaf stopt pas wanneer de telefoon is weggelegd.

De app is ontworpen voor Android, iOS en Windows en het gewonnen bedrag gaat naar het verbeteren van de app. Wij weten niet zeker of de app gaat werken. Het idee erachter is natuurlijk goed, maar hoe weet de app dat je aan het autorijden bent? Verder kan een blaffend geluid ook behoorlijk afleiden. Maar goed, hopelijk wordt de app goed verbeterd en zullen jongeren hierdoor bewuster worden van de gevaren die afleiding met zich meebrengt. De app moet later dit jaar uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
11-jarige wint $20,000 in App contest
Sluiten