Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 nov 2018

11 kerstfilms op Netflix waarmee je de koude dagen door komt

Kerst komt er alweer bijna aan, wat betekent dat het tijd is om slappe kerstfilms te kijken op de bank. Netflix aanslingeren maar, en lekker lui bingen. Helaas zijn er de afgelopen tijd een hoop kerstklassiekers van de streamingdienst geschrapt. Welke van de overgebleven titels moet je eerste of tweede kerstdag checken? We zetten ze voor je op een rijtje.

The Holiday Calendar

Netflix heeft dit jaar een flinke lading originele films voor kerst voor je klaar staan. The Holiday Calendar gaat over Aby Sutton, een getalenteerde fotografe die haar baan helemaal zat is. Ze erft een bijzondere antieke adventskalender. De inhoud van die kalender lijkt de toekomst te voorspellen. Kan ze zo eindelijk de ware vinden?

Deck the Halls

Er staan helaas bijna geen klassiekers meer op Netflix als het om kerstfilms gaat. De overstap op eigen en originele content is in dit genre goed voelbaar dit jaar. Deck the Halls is een voorbeeld van de weinige kerstfilms die niet uit eigen stal komen. Matthew Broderick en Danny DeVito spelen twee buurmannen, die in vele opzichten elkanders tegenpolen zijn. Met alle gevolgen van dien, vooral rond kerstmis.

Christmas Inheritance

Nog een Netflix Original! Ellen Langlord erft het cadeaubedrijf van haar vader, maar met een voorwaarde: ze moet eerst een speciale brief afleveren voor kerst.  Niet bij zomaar iemand, want het gaat om de vriend en zakenpartner van haar vader. Die zoektocht levert haar echter veel meer op dan enkel het cadeaubedrijf. Een flinke lading romantiek!

Beauty and the Beast

Oké, technisch gezien is Beauty and the Beast geen kerstfilm, maar ach. Er zit sneeuw in, romantiek en het is Disney. Perfect materiaal voor een gezellig partijtje bingen tijdens de feestdagen dus. Verwacht een hoop nummers die nog weken in je hoofd blijven zitten en prachtige visuals. Wat ons betreft een van de meest geslaagde remakes die de gigant recentelijk heeft uitgebracht.

Office Christmas Party

Office Christmas Party is allesbehalve Oscar-materiaal, maar dat mag de pret niet drukken. Verwacht een berg aan flauwe grappen en absurdistische scenario’s. De CEO van een familiebedrijf dreigt de afdeling van haar feestende broertje te sluiten, Clay. Hij besluit om een groot feest te geven, om zo een klant te trekken en het tij te keren. Met alle gevolgen van dien.

The Hitman’s Bodyguard

Oké, betrapt, ook dit is geen kerstfilm. Maar flauwe humor en keiharde actie zijn nou eenmaal prachtige ingrediënten voor tijdens de feestdagen. In Hitman’s Bodyguard zijn Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson fantastisch op elkaar ingespeeld, met als resultaat een stukje chemie dat het verder vrij rommelige plot compenseert. Ook leuk: Nederland speelt een grote rol in deze film als setting voor de actie.

The Christmas Chronicles

Dit is wat ons betreft de beste Netflix Original kerstfilm die beschikbaar is. Teddy en Katy hebben besloten om de Kerstman stiekem op te wachten, en hem zo te filmen. De broer en zus hadden er echter niet op gerekend dat hun acties zouden resulteren in een bizarre reis in zijn slee. Hartverwarmend avontuur met een solide cast.

Coco

Ook Coco is een perfecte kerstfilm die eigenlijk geen kerstfilm is. Volg je het nog? De film gaat over Miguel, een twaalfjarige Mexicaanse jongen. Een eeuwenoud mysterie zorgt ervoor dat hij in de wereld van de doden terecht komt. Daar ontmoet hij zijn voorouders, die hem wellicht een opening kunnen bieden richting wat hij echt wilt: muziek maken. Een van de beste Pixar films sinds tijden!

The Princess Switch

The Princess Switch is heerlijk zoetsappig. Het is een week voor kerstmis, en de hertogin van Montenaro ruilt van plaats met haar lookalike Stacy. Zij is een Amerikaanse, uit Chicago. Alles loopt echter in het honderd wanneer de hertogin hopeloos verliefd wordt op Stacy’s collega. Hetzelfde geldt voor Stacy..

Miracle on 34th Street

Gelukkig, toch nog een klassiekertje. Kris Kringle wordt door een warenhuis ingehuurd als kerstman. Een gewetenloze aartsrivaal van het warenhuis wil er echter alles aan doen om de toko over te nemen. Desnoods door Kris in diskrediet te brengen. Een heerlijk en makkelijk weg te kijken film uit 1994.

The BFG

The BFG is een vrij recent uitgebrachte verfilming van Roald Dahl’s gelijknamige beroemde boek. De grote vriendelijke reus introduceert een jong meisje tot de wondere wereld van Reuzenland. Ze hebben maar kort de tijd om de mensenwereld te beschermen tegen mensetende reuzen. Deze verfilming is niet zo belabberd als destijds geroepen werd, maar desalniettemin zouden wij ‘m enkel kijken met kinderen.

Reageer op artikel:
11 kerstfilms op Netflix waarmee je de koude dagen door komt
Sluiten