Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 15 okt 2014

11 Manieren om je inloggegevens veilig te stellen

Het lijkt wel een hype. Aan de lopende band worden websites gehackt waardoor er duizenden inloggegevens worden buitgemaakt. Denk aan de internetlek Heartbleed, de Fappening waarbij honderden naaktfoto’s van beroemdheden vrij kwamen en waren gebruikers van Snapchat en Dropbox de klos. Het lijkt er dan ook op dat het beveiligen van je inloggegevens belangrijker is dan ooit. De afgelopen twee jaar hebben wij regelmatig tips gegeven om hier zo bewust mogelijk mee om te gaan. Deze tips lopen uiteen van handige gadgets tot aan plugins en twee-staps-verificatie. Om het jullie gemakkelijk te maken hebben we ze hier nogmaals opgesomd. Check it out en ontdek welke methode voor jou het beste werkt.

1. Zo maak je een wachtwoord dat lastig te kraken is, maar makkelijk te onthouden is

Deze truc komt van Yuriy Guts, een softwareontwikkelaar bij Eleks Labs. Het begint bij een zin van bijvoorbeeld een film, televisieserie, liedje of welke ander associatie je ook hebt met de website in kwestie denken. Nadat je een zin in je hoofd hebt moet je daar een aantal dingen aan veranderen zodat deze lastiger te raden is. Dit klinkt ietwat vaag dus lees hier wat je precies moet doen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”168775″]

 

2. Wachtwoorden intypen is met de EyeLock Myris verleden tijd

Wat werkt beter dan een wachtwoord of een vingerafdruk? Het scannen van je iris natuurlijk. En dat kan met de EyeLock Myris. Lees hier hoe dit werkt.

[RELATED_ARTICLE article_id=”72750″]

 

3. Twintig wachtwoorden die je nooit moet gebruiken!

Veel mensen schijnen nog steeds het wachtwoord ‘123456’ te gebruiken. Tip: gebruik dit wachtwoord nooit! Check hier welke wachtwoorden je ook nooit mag gebruiken. Ze zijn namelijk behoorlijk kraakgevoelig.

[RELATED_ARTICLE article_id=”69018″]

 

4. De Nymi: Een slimme armband die je wachtwoorden, (auto)sleutels en zelfs je vingerafdrukken vervangt

De Nymi is een armband dat het in zich heeft om een vervanger voor je wachtwoorden, (auto)sleutels en zelfs je vingerafdrukken te worden. Het werkt door middel van jouw unieke hartritme oftewel elektrocardiogram (ECG). Check it out!

[RELATED_ARTICLE article_id=”58341″]

 

5. Locked Up Mail: deze mailbox werkt met een QR-code en is niet te kraken!

Wil je je e-mail goed beveiligen? Locked Up Mail stuurt je een QR-code die je met de camera van je smartphone, tablet of laptop scant. Vervolgens voer je je wachtwoord in en pas dán kom je in je mailomgeving terecht. Lees er hier meer over.

[RELATED_ARTICLE article_id=”183492″]

 

6. Zo houd je jouw naaktfoto’s weg van Internet

Met deze zes tips zorg je ervoor om al je gemaakte naaktfoto’s zo goed mogelijk veilig te stellen. Om alvast de eerste tip vrij te verklappen: Maak geen naaktfoto’s!

[RELATED_ARTICLE article_id=”181723″]

 

7. Checken of je Gmail gehackt is doe je zo

Gebruik je Gmail en wil je weten al je Gmail wel eens is gehackt? Google heeft een aantal opties toegevoegd waarmee je kunt checken of je account gehackt is of niet. Je leest ze hier.

[RELATED_ARTICLE article_id=”76572″]

 

8. Stel twee-staps-verificatie in!

Na elke hack krijgen we vaak één ding te horen. Stel twee-staps-verificatie in om te voorkomen dat hackers er met jouw inloggegevens vandoor gaan. Diensten zoals Twitter, Facebook, Google, LinkedIn, Dropbox, Paypal, Evernote en Microsoft bieden deze dienst. Lees hier hoe je dit voor elkaar krijgt.

[RELATED_ARTICLE article_id=”69659″]

 

9. Met de Knock-app ontgrendel je een Mac door simpelweg te kloppen op je iPhone

De guys van Knock hebben er voor gezorgd dat een wachtwoord voor je Mac niet meer nodig is. Met deze app kun je door simpelweg te kloppen op je iPhone een Mac ontgrendelen. Check it out!

[RELATED_ARTICLE article_id=”65622″]

 

10. Vijf tips om Facebook op je mobiel te beveiligen

Gebruik je Facebook? Bekijk deze vijf manieren om je Facebook-account zo goed mogelijk te beveiligen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”43501″]

 

11. Negen tips om je computer (en jezelf) te beschermen in openbare Wifi-hotspots

Wifi is tegenwoordig overal om ons heen. Zelfs de supermarkt biedt gratis Wifi zodat je ook daar online bent. Maar openbare Wifi-hotspots brengen ook nadelen met zich mee. Die online betaling in je favoriete koffietent kan er zomaar voor zorgen dat de volgende (online) betaling onmogelijk is, aangezien je bankrekening is geplunderd. Het is dan ook belangrijk om je informatie en computerbestanden te beschermen. Check deze essentiële tips die jezelf en je computer beschermen bij openbare internetverbindingen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”26640″]

Reageer op artikel:
11 Manieren om je inloggegevens veilig te stellen
Sluiten