11 verborgen functies van de frisbee

De oude vertrouwde frisbee. Een plastic schijf die, mits je de werptechniek beheerst, voor de nodige uurtjes plezier kan zorgen. Wat je misschien niet weet, is dat de frisbee geschikt is voor veel meer dan alleen vermaak. De schijf blijkt namelijk een multifunctionele campingtool in disguise te zijn.

Voor de onderstaande toepassingen heb je een freestyle variant nodig. Dat is een dichte schijf met een rand. Toegegeven, die uitleg kan beter, maar je snapt ‘m. Voor de hand liggend of niet, als je de onderstaande functies leest, is deze onbedoelde campingtool het eerste item dat je in je tas stopt als je gaat kamperen.

Snijplank

Het geharde plastic waar frisbees van gemaakt worden lijkt behoorlijk veel op het materiaal waar je snijplank van gemaakt is. Daarnaast zorgen de opstaande randen dat je gesnipperde uitje niet meteen in het gras belandt.

Waaier

Wie wel eens een vuurtje heeft gemaakt, weet dat zuurstof van groot belang is. Je kunt op je knieën gaan zitten om stevig te blazen, maar je kunt ook met je frisbee wapperen om een beginnend kampvuur een boost te geven.

Deksel

Wel een pan meegenomen, maar de deksel vergeten? Geen probleem! Gebruik je frisbee om de warmte in de pan te houden. Let alleen wel goed op. Ondanks dat het materiaal goed tegen de hitte kan, moet je oppassen dat de plastic werpschijf niet smelt.

Schaal of bord

Heb je pasta of een sappige stoofpot gemaakt? Dan wil je natuurlijk niet dat al die smaakvolle juices van je bord af lopen. Het beste kun je deze gerechten uit een diep bord eten en laat een omgekeerde frisbee daar nu heel erg op lijken.

Stoel

Een frisbee is misschien niet zacht, maar het is altijd beter om op droog plastic te zitten dan op nat gras.

Windscherm

Bij het maken van vuur kan een stevige wind je flink in de weg zitten. De frisbee kun je in dat geval goed gebruiken om je aanmaakhout uit de wind te houden zodat je vuurtje niet meteen uitgeblazen wordt.

Vlakke ondergrond

Een ongelijke ondergrond is niet de meest veilig plek om bijvoorbeeld een gasbrander neer te zetten. Gelukkig is je frisbee wel mooi vlak. Met behulp de plastic schijf (en eventueel wat stenen) maak je eenvoudig een solide ondergrond. Zelf de risico’s inschatten.

Waterbak voor de hond

Mocht je een waterbakje voor je hond zijn vergeten, dan is daar gewoon weer de frisbee als vervanger. Behoeft geen verdere uitleg.

Verzamelmand

Als je bramen gaat plukken in de duinen of eetbare paddenstoelen gaat zoeken in het bos, is een frisbee een prima vervanger van je mandje. je verzamelde eten rolt niet van de zijkanten af, waardoor je hoog kunt stapelen.

Viskoffer

Haakjes, loodjes, dobbers… Een frisbee is de ideale tool om al je visgadgets op te bewaren zonder dat je ze verliest.

Een frisbee als vermaak

Je zou het bijna vergeten, maar een frisbee is ook een leuke recreatietool. Je kunt ermee overgooien, logisch, maar ook sleeën is een optie. Als je de onderkant insmeert met olijfolie, kun je zelfs van een grashelling glijden.

Reageer op artikel:
11 verborgen functies van de frisbee
Sluiten