113-jaar oude vrouw wilde op Facebook, maar moest liegen over haar leeftijd

Heb jij de juiste geboortedatum op Facebook ingevuld? Of dit overeenkomt of niet, iedereen kan op Internet liegen over zijn of haar leeftijd. De meesten willen net wat jonger overkomen dan dat ze zijn, maar de stokoude Anna Stoehr uit Minnesota móest over haar leeftijd liegen, omdat ze voor zichzelf een Facebook-account wilde aanmaken. Dat vertelt ze in de serie ‘Land of 10,000 Stories’ van KARE11.

Anna Stoehr raakte bevriend met Joseph Ramireza, een Verizon-verkoopmedewerker, die aan haar 85-jaar-oude zoon een iPhone verkocht. Ramireza was onder de indruk van Stoehr, aangezien ze bijna de leeftijd van 114 bereikt, maar nog steeds zo fit is. Jospeh Ramireza vond dat ze meer over het digitale leven dat wij anno twintigveertien leiden moest leren. Hij leerde haar dan ook hoe je een e-mail stuurt, op Google dingen opzoekt, hoe je Apple’s FaceTime gebruikt en dus ook hoe Facebook werkt.

Maar om een Facebook-account aan te maken moest Anna Stoehr dus liegen. Ze is namelijk in 1900 geboren, maar bij het aanmaken van een account kun je geen geboortejaar later dan 1905 invullen. Op Facebook wordt dan ook aangegeven dat ze binnenkort 99 wordt in plaats van 114. Wereldnieuws! Samen met Ramireza heeft ze dan ook een brief aan Facebook geschreven met de boodschap dat ze nog steeds in leven is. Facebook heeft hier alleen nog niet op gereageerd dus we zijn benieuwd of we haar aankomende zondag op Facebook voor haar 114e verjaardag kunnen feliciteren.

Reageer op artikel:
113-jaar oude vrouw wilde op Facebook, maar moest liegen over haar leeftijd
Sluiten