Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 sep 2018

Bingo: berg renders 12.9-inch iPad Pro 2018 gelekt

Over iets meer dan een week barst het feest officieel los. Vorige week kregen we te horen dat Apple op 12 september zijn jaarlijkse keynote gaat houden. Oftewel, je kunt binnen enkele dagen kennis gaan maken met de nieuwe iPhones en iPads. Waaronder de 12.9-inch iPad Pro 2018!

Renders tonen 12.9-inch iPad Pro 2018

De tablets van Apple krijgen eindelijk een flinke facelift. Je kunt rekenen op een vrij drastisch redesign. De homeknop verdwijnt, maar daar krijg je als gebruiker wel veel dunnere schermranden voor terug. Ontgrendelen doe je middels Face ID.

Oftewel, de iPad Pro 2018 leent features van de iPhone X. Die smartphone wordt binnenkort opgevolgd door de iPhone XS, iPhone XS Plus en een budgetmodel. Die kun je hier checken.

Ondanks de implementatie van Face ID, krijgt de nieuwe iPad Pro geen notch. Door het grotere formaat van een tablet kunnen de benodigde sensoren simpelweg in de randen worden verwerkt.

Een handige designer heeft nu op basis van gelekt materiaal een voorproefje gegeven op de 12.9-inch iPad Pro. Een berg aan renders toont het gloednieuwe model. Houd er dus rekening mee dat het hier om onofficiële beelden gaat.

Zo dicht op de lancering is de kans vrij groot dat details kloppen, maar neem alles met een korrel zout tot Tim Cook op het podium staat. Zoals verwacht moeten we waarschijnlijk afscheid nemen van de headphone jack.

We zijn vooral benieuwd naar hoe Apple Face ID gaat tacklen. De technologie werkt op de iPhone X immers enkel als je het toestel rechtop houdt. Een logische houding bij een smartphone, maar een tablet gebruik je wat vaker ook in landschapsmodus.

Vooralsnog werkt Face ID niet als je de iPhone X dus horizontaal houdt. Geruchten doen de ronde dat de techgigant dat probleem niet heeft kunnen tacklen voor de nieuwe iPad Pro. Wat voor oplossing of verklaring Apple dan wel heeft voorbereid, ontdekken we op 12 september. Check hier ook de hilarische Twitter-reacties op het event.

renders 12.9-inch iPad Pro 2018

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Bingo: berg renders 12.9-inch iPad Pro 2018 gelekt
Sluiten