120Hz met de Oppo Find X2 Pro: hoe gaat dat in zijn werk?

Iedereen die het eens gezien heeft weet het: een 120Hz scherm is bijzonder. Alles ziet er ontzettend vloeiend uit en opeens is de 60Hz die je gewend was niet meer genoeg. Er komt veel bij kijken om die technologie mogelijk te maken in telefoonschermen. Oppo geeft ons een exclusief kijkje hoe zij daarin te werk zijn gegaan.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat 120Hz precies inhoudt. Een scherm met 120Hz laat 120 beeldjes per seconde zien. Hoe meer beeldjes je scherm per seconde weergeeft, hoe vloeiender alles er dus uit ziet. Maar een hogere verversingssnelheid vraagt ook meer van een telefoon.

120Hz vraagt veel

“Om 120Hz schermen mogelijk te maken, zijn we nieuwe uitdagingen te lijf gegaan,” aldus Vincent Lin, Screen Product Manager bij Oppo. “Het hogere stroomverbruik en het voorkomen van oververhitting waren serieuze uitdagingen.” Het Chinese bedrijf is daarom wel vijf maanden bezig geweest om alleen al het scherm van de Find X2 Pro te ontwikkelen.

Oppo had op een paar weken na niet de primeur als het gaat om het kunnen aanbieden van 120Hz schermen. Samsung wist al in februari de Galaxy S20 serie te presenteren, waarbij alle toestellen in deze serie over deze hoge verversingssnelheid beschikken. Opvallend wel is het dat Samsung nog niet de mogelijkheid biedt om 120Hz met een hoge schermresolutie te combineren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt vooralsnog aan een oplossing. Oppo biedt met de Find X2 Pro deze optie wel aan.

Oppo Find X2 Pro werkgeheugen lpddr5
De Find X2 Pro van Oppo (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Inspiratie uit de beeldbuis

De nieuwe O1 Ultra Vision Engine van Oppo speelt bij het maken van 120Hz schermen een belangrijke rol. Deze softwarematige toevoeging zorgt ervoor dat zoveel mogelijk content in een zo hoog mogelijke verversingssnelheid te zien is. Hierbij heeft Oppo veel inspiratie uit de televisiewereld gehaald. Ook daar worden schermen met hogere verversingssnelheden aangeboden en is het belang van een accurate kleurenweergave minstens zo belangrijk.

Uiteindelijk is het wel zo dat elk 120Hz scherm meer van je telefoon vraagt dan wanneer hetzelfde scherm minder beeldjes per seconde laat zien. Vraag je je af of 120Hz jouw batterij het waard is, lees dan dit artikel. Ben je benieuwd naar onze volledige review van de Find X2 Pro? Klik dan hier.

 

Reageer op artikel:
120Hz met de Oppo Find X2 Pro: hoe gaat dat in zijn werk?
Sluiten