13 Amazon Prime Video originals die je voor een prikkie kijkt

Afgelopen vrijdag vertelden we je waarom Amazon Prime Video als gevreesde Netflix- concurrent gezien kan worden. Voor €2,99 per maand krijg je als gebruiker toegang tot de streamingdienst. Maar dan is de vraag: wat kan je precies kijken?

Op moment van schrijven zien we grote titels op Amazon Prime Video staan. Denk hierbij aan de gehele Harry Potter franchise, maar ook The Lord of the Rings of Indiana Jones is te zien via de dienst. Op het gebied van series zien we heerlijke titels als The Big Bang Theory, Two and a Half Man, NCIS, CSI en The Office. Maar hoe zit het met originele content?

Het gehele aanbod van Amazon Prime Video zien? Dat kan hier!

13 Amazon Prime Video originals

Net als bij Netflix zijn er ook op Amazon Prime Video genoeg Originals te zien. De streamingdienst heeft een groot aanbod aan unieke content. Toch kennen de titels, in tegenstelling tot die van Netflix, nog niet zoveel populariteit. En om je dus een handje te helpen met wat je precies moet kijken, hebben we een overzicht voor je opgezet.

Deze 13 Amazon Prime Video originals zijn het kijken meer dan waard!

Hunters

Aantal seizoenen: 1

In Hunters volgen we een groep met fanatieke jagers. Jagers die niet met hun jachtgeweer op een veldje wandelen, maar achter Nazi’s aangaan. Er is onder deze groep idioten namelijk een wens om een Fourth Reich op te zetten. Iets waar wij met zijn alle natuurlijk niet op zitten te wachten. Wat dat betreft is het fijn dat The Hunters, onder leiding van Al Pacino, de klus willen klaren. Met heel veel geweld, maar ook met een flinke bak humor.

The Boys

Aantal seizoenen: 1

Superhelden staan in series vaak centraal als ‘The Good Guys’, maar in de The Boys is dat niet aan de orde. Deze mannen hebben bijzondere krachten, maar gedragen zich als regelrechte eikels. Tot de gigantische frustratie van een aantal vigilantes. Het wordt een strijd waarbij de rollen omgedraaid lijken.

Hanna

Aantal seizoenen: 1

CIA-agent Erik Heller krijgt de taak om een supersoldaat van Hanna te maken, maar wordt verliefd. Tijd om te vluchten, naar Polen. Daar denken ze veilig te zijn, maar op dat moment wordt duidelijk dat de CIA je overal kan vinden. Een ware klopjacht ontrafelt zich.

Bosch

Aantal seizoenen: 5

We hebben het niet over een wasmachine, maar over een van de langstlopende series op Amazon Prime Video. We volgens een LAPD-rechercheur die zaken er niet bij laat zitten. Hij streed voor zijn land, gaf het uiterste en probeert nu de straten van LA schoon te houden. De meest duistere moordzaken komen bij hem terecht.

The Man In The High Castle

Aantal seizoenen: 4

Wat als de Tweede Wereldoorlog was geëindigd met winst voor Hitler? Dan zag de wereld er toch heel anders uit dan vandaag de dag. The Man in the High Castle speelt zich af in die wereld. Amerika is een in tweeën gesplitst met Japan aan de ene kant en Nazi-Duitsland. En hoe die wereld eruit ziet, zie je in deze spannende Amazon Prime Video original.

Fleabag

Aantal seizoenen: 2

Naast Netflix, lijkt ook Amazon Prime Video een goede deal te hebben met de BBC. Fleabag, een productie van die laatste, is namelijk een Amazon Prime Original. En behoort tot een van de meest populaire. Wie gek is op Britste komedie, is gek op Fleabag.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Aantal seizoenen: 2

Geen gezeik, gewoon keiharde actie: dat is wat Tom Clancy’s Jack Ryan je te bieden heeft. Amazon Prime Video gebruikers volgens het verhaal van de CIA-agent die jaagt op terroristen. In dit avontuur krijgt Ryan te maken met dreiging uit Venezuela. Een dreiging die gepaard gaat met nucleaire wapens. Spanning genoeg!

Informer

Aantal seizoenen: 4

We verkassen de terroristische dreiging vanuit Venezuela naar Engeland. De serie informer houdt dit thema vast, maar speelt zich wel af in Londen. Een Pakistaanse man gaat undercover om op deze manier een terroristisch netwerk los te breken. Maar zijn verleden maakt de zaak iets moeilijker dan hij al is.

The Tick

Aantal seizoenen: 2

Geen gebrek aan superheldenseries op Amazon Prime Video. Naast The Boys is er ook de mogelijkheid om The Tick te volgen. Door de dreiging van superschurk The Terror, moet The Tick hulp inschakelen. Het resultaat: het meest ongewone superhelden-duo ooit. Waarom, dat check je in de serie!

Sneaky Pete

Aantal seizoenen: 3

Marius is vrijgelaten uit de gevangenis, maar heeft geen zin om te koop te lopen met zijn verleden. Daarom neemt hij de identiteit over van zijn voormalig celgenoot. Iets dat op papier een heel goed idee leek te zijn, maar in de praktijk nog wel meer gezeik oplevert dan zijn eigen leven.

Star Trek: Picard

Aantal seizoenen: 1

Star Trek: Picard pakt de draad op waar Star Trek: The Next Generation stopte. En ja, dat betekent dat Patrick Stewart terugkeert in zijn iconische rol als Jean-Luc Picard. De man heeft zijn bezigheden in het onbekende aan de wilgen gehangen, maar moet toch weer aan de bak.

Undone

Aantal seizoenen: 1

Alma heeft, na een bijna dodelijk auto-ongeluk, een bijzondere gave gekregen. De dame is namelijk in de mogelijkheid om door de tijd te reizen. En wie dat kan, moet daar wel verantwoord mee omgaan. Alma zelf gebruikt het om te ontdekken hoe haar vader is overleden.

The Grand Tour

Aantal seizoenen: 4

Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zijn samen zonder twijfel het meest hilarische presentatie trio dat we kennen. De mannen gaan dit keer de hele wereld over om, ook na het einde van hun Top Gear, nog een fantastisch avontuur te beleven. Dit mag gerust het pareltje van Amazon Prime Video genoemd worden.

Reageer op artikel:
13 Amazon Prime Video originals die je voor een prikkie kijkt
Sluiten