Jelle van Es
Jelle van Es Tablets & Computers 20 nov 2019

13-Inch MacBook Pro met beter toetsenbord komt in 2020

Onlangs werd de 16-inch MacBook Pro aangekondigd en die is inmiddels beschikbaar. Deze beschikt over een toetsenbord die een stuk beter zou moeten weren dan het toetsenbord van de afgelopen jaren. En in 2020 zou er een nieuwe MacBook Pro met fijn toetsenbord gaan verschijnen.

Dat is althans hetgeen dat het Taiwanese Digitimes stelt. In hun verslag wordt er sproken van een nieuwe MacBook Pro met een soortgelijk toetsenbord als de onlangs gelanceerde 16-inch MacBook Pro.

Nieuwe 13-inch MacBook Pro

Dat toetsenbord is weer gebaseerd op het losse Magic Keyboard dat je voor de iMac kunt gebruiken en waarbij je gewoon lekker kunt tikken zonder dat je soms dubbele spaties of andere rare dingen mee krijgt. De nieuwe MacBook Pro zou een display van 13,3 inch hebben, terwijl tegelijkertijd niet wordt uitgesloten dat hij een tikkie groter wordt en een display van 14 inch gat krijgen. Of de nieuwe MacBook Pro daarbij net als zijn grotere broer een combinatie tussen een fysieke ESC-knop en een touchbar krijgt, dat ligt nog in het midden.

16-inch MacBook Pro
De nieuwe 16-inch MacBook Pro (Afbeelding: Apple)

Met deze nieuwe 13-inch MacBook Pro zou overigens ook de rest van de bestaande line-up voorzien worden van het nieuwe toetsenbord en wordt er afscheid genomen van het butterfly toetsenbord dat in de huidige 13-inch MacBook Pro zit en al vele jaren een kopzorg is bij Apple. De eerste keer dat deze vorm van een toetsenbord werd geïntroduceerd was in 2016 en sinds die tijd is het gewoon niet best. Apple heeft zodoende ook een reparatieservice in het leven geroepen voor de toetsenborden die last hebben van dit euvel.

De huidige generatie MacBook Pro werden in de lente en zomer van dit jaar van een nieuwe update voorzien, dus het zou logisch zijn dat deze in de lente van 2020 weer een update krijgen. Wil je meer lezen over de MacBook Pro? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13-Inch MacBook Pro met beter toetsenbord komt in 2020
Sluiten