Jelle van Es
Jelle van Es Tablets & Computers 19 nov 2019

16-inch MacBook Pro ontleed: Apple grijpt terug op ‘oud’ en vertrouwd toetsenbord

Sinds vorige week ligt de langverwachte 16-inch MacBook Pro dan eindelijk in de winkel. Misschien wel de meest besproken verandering is het nieuwe toetsenbord. Apple neemt afscheid van het vlindermechanisme en keert terug naar het vertrouwde schaarmechanisme. Inmiddels is de nieuwe MacBook Pro ontleed door iFixit en weten we wat er nieuw is, of eigenlijk weer oud is.

Het toetsenbord van de MacBook Pro is lange tijd een bron van klachten geweest. De problemen met het vlindermechanisme waren ontelbaar en Apple kwam met speciale reparatieprogramma’s met betrekking tot het toetsenbord. De roep om een nieuw toetsenbord werd alsmaar groter en die hebben we nu gekregen. De 16-inch MacBook heeft een nieuw toetsenbord, maar deze komt na nadere inspectie wel erg bekend voor.

De terugkeer van het schaarmechanisme

iFixit heeft de nieuwe MacBook Pro helemaal ontleed en ontdekte dat de switches en toetsen in het ‘nieuwe’ toetsenbord nagenoeg identiek zijn aan die van het Magic Keyboard. Het losse toetsenbord van Apple maakt gebruik van het schaarmechanisme en is al jaren een betrouwbare partner voor je MacBook, iMac en zelfs iPad.

De switches zijn nagenoeg gelijk op een klein verschil in dikte na. Volgens iFixit heeft dit geen invloed op de hoe ze aanvoelen. Beiden zijn robuust en veerkrachtig. Naast de switches zijn ook de toetsen zelf nagenoeg identiek. De toetsen van het losstaande toetsenborden van Apple komen zelfs zo sterk overeen, dat je deze kunt uitwisselen tussen de twee producten. Het enige verschil is dat de toetsen van de MacBook Pro iets dunner zijn.

Alles over de 16-inch MacBook Pro

Door terug te grijpen op een beproefd recept hoopt Apple nu definitief afscheid te nemen van de vele toetsenbord problemen. Dat alleen is al een goede reden om deze 16-inch MacBook te overwegen, maar er is natuurlijk meer. Zo krijg je naast meer scherm en een vernieuwd toetsenbord ook meer power tot je beschikking, zonder daar extra voor te betalen.

Meer weten over de 16-inch MacBook Pro? Klik dan hier voor een uitgebreid overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
16-inch MacBook Pro ontleed: Apple grijpt terug op ‘oud’ en vertrouwd toetsenbord
Sluiten