Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 6 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Klachten over de 16-inch MacBook Pro: ploppende speakers en schaduweffect

Door een einde te maken aan het toetsenbordprobleem, en een aardig pakket aan indrukwekkende specificaties, weet Apple met de 16-inch MacBook Pro een mooi product op de markt te brengen. Maar er zijn bezitters die tegen een aantal problemen aanlopen met de speakers en het scherm.

Volgens AppleInsider en het forum van MacRumors zijn er aardig wat mensen die last hebben van ploppende speakers in de 16-inch MacBook Pro. Daarbij lijkt er ook sprake te zijn van Display Ghosting, wat simpelweg betekent dat het scherm van de laptop last heeft van een soort schaduweffect.

Ploppende speakers in 16-inch MacBook Pro

Zoals gezegd duiken er klachten op over de speakers van de 16-inch MacBook Pro. Het zou gaan om een plofgeluid wanneer het afspelen van audio gestopt wordt. AppleInsider meldt het volgende probleem:

Om het probleem volledig te begrijpen is hieronder het probleem te zien in een video:

Apple’s Support Team heeft gereageerd op een aantal van deze meldingen en laat weten op de hoogte te zijn van het probleem. Op dit moment wordt er naar een oplossing gezocht.

Schaduweffect

Ook melden gebruikers van de 16-inch MacBook Pro dat er problemen zijn met de reactiesnelheid van het scherm. Deze ligt dusdanig laag dat er een schaduweffect lijkt te ontstaan wanneer je door tekst heen scrolt. Het probleem zorgde ook voor een uitvoerig gesprek van verschillende gebruikers op het forum van MacRumors. Er zijn mensen die zich er heel erg druk om maken, er zijn mensen die het simpelweg niets kan schelen. Het lijkt er overigens op dat het schaduweffect niet bij iedereen opduikt, wanneer ze de laptop voor normale werkzaamheden gebruiken.

Het gesprek van meerdere pagina’s op het forum wordt gestart door een bezitter die is overgestapt van een 15-inch MacBook Pro. Hij laat weten dit probleem nooit gehad te hebben met het oudere model, maar wel degelijk last te hebben van het Ghosting-effect op zijn nieuwe 16-inch MacBook Pro. In de loop van het gesprek komen er meerdere gevallen naar boven, waaronder zelfs iemand die zijn gehele laptop terugstuurde vanwege het probleem. Er wordt zelfs gesproken over het feit dat de laptop een lagere reactiesnelheid heeft dan “gemiddeld beeldscherm”. Volgens een gebruiker van het forum lijkt het er zelfs op dat het beeldscherm van de 16-inch MacBook Pro standaard op 47.95hz draait.

Ben jij een bezitter van een 16-inch MacBook Pro en komen een van deze twee problemen je bekend voor? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Klachten over de 16-inch MacBook Pro: ploppende speakers en schaduweffect
Sluiten