Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 dec 2018

1983: Brute Netflix Original over een desastreuze samenzwering

Agnieszka Holland is hoogstwaarschijnlijk een naam die je niks zal zeggen. En waarom zou je? De regisseurs van specifieke afleveringen van series staan immers zelden in de schijnwerpers. Toch heeft Holland een aantal van de beste afleveringen van zowel House of Cards als The Wire afgeleverd. Nu levert ze een volledig eigen topserie af: de Netflix Original 1983.

1983: eerste Poolse Netflix Original

1983 is de allereerste Poolse Netflix Original. Agnieszka Holland was vanaf het begin tot het eind bij dit ambitieuze project betrokken. Ze had de regie van elke aflevering in handen, waardoor 1983 als een solide en coherent geheel aanvoelt. Maar waar gaat deze bingewaardige serie eigenlijk over?

De onderstaande trailer laat meteen zien wat 1983 zo intrigerend maakt. Het scenario spreekt tot de verbeelding: wat zou er gebeurd zijn als de Ijzeren Gordijn er nog steeds had gestaan? Deze brute Poolse productie laat het fictieve doch rauwe Oost-Europa zien wat dan zou zijn ontstaan.

Netflix 1983 Poolse NETFLIX Original Netflix 1983 Poolse NETFLIX Original

In 1983 verandert een brute terroristische aanslag de wereldgeschiedenis totaal. In 2003, twintig jaar na dato, staat het Ijzeren Gordijn er nog steeds. Een rechtenstudent en een politieagent komen een samenzwering op het spoor. Is het genoeg materiaal om alsnog een revolutie teweeg te brengen? Het Ijzeren Gordijn lijkt kwetsbaarder dan ooit, maar de gevolgen kunnen extreem zijn.

Klinkt razend spannend toch? Gelukkig hebben we goed nieuws voor je. Je kunt 1983 namelijk nu meteen compleet gaan bingen op Netflix. Veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
1983: Brute Netflix Original over een desastreuze samenzwering
Sluiten