Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 25 mei 2020

Dit zijn de volgende topgames die de Epic Game Store gratis weggeeft

Epic Games stunt de laatste weken door topgames gratis weg te geven. Dit lijkt voorlopig niet op te houden, want er zijn weer twee nieuwe bekend.

Vorige week begon de Epic Game Store met het gratis weggeven van games. Dit startte spectaculair doordat gebruikers van het platform Grand Theft Auto 5 gratis konden downloaden, nog steeds een van de meest populaire games van dit moment. Afegelopen week volgde Sid Meier’s Civilization VI. Een spel dat normaal 59 euro kost. Dat lijkt niet alles, want er komen nog veel meer grote titels aan.

Gelekt op Reddit

Afgelopen week is op Reddit een screenshot gelekt van de games die Epic Games weg zou gaan geven. Deze post kreeg niet veel aandacht, totdat bleek dat Civilization VI een van de gratis games was. Het spel kwam dus overeen met de informatie op het screenshot. In het lek staan ook twee andere games genoemd.

Borderlands: The Handsome Collection

Als het screenshot inderdaad klopt dan gaat Epic vanaf aankomende donderdag Borderlands: The Handsome Collection weggeven. Deze game bevat naast Borderlands 2 ook Borderlands: The Pre-Sequel en alle DLC van de twee games. Het opmerkelijke is dat de game op dit moment niet verkrijgbaar is in de store, maar diens opvolger (Borderlands 3) wel.

Ark: Survival Evolved

Het spel dat op 4 juni, na Borderlands, gratis binnen te halen is, is Ark: Survival Evolved. In het spel is het de bedoeling om te overleven op een eiland dat vol is met dinosaurussen. Een opmerkelijk detail is dat dit spel net zoals Borderlands: The Handsome Collection niet verkrijgbaar is in de Epic Game Store. Mogelijk is het een teken voor het gratis weggeven van de game. Opvallend genoemd staat de gratis editor van Ark wel gewoon in de winkel.

Epic Game Store

Epic Games is lekker bezig op dit moment. Behalve de gratis games gaat het bedrijf geld teruggeven als je een korting mist. Als je een game koopt die kort daarna in de aanbieding is, krijg je de korting op je rekening gestort. Het bedrijf lijkt door de bijzondere acties de concurrentie aan te willen gaan met marktleider Valve. Het bedrijf is met Steam marktleider in de verkoop van online games.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de volgende topgames die de Epic Game Store gratis weggeeft
Sluiten