Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 26 feb 2019

Deadpool en 2001: A Space Odyssey in reclamespotje Google

Er is een reclamespotje van Google verschenen waarin allerlei bekende films terugkomen, waaronder Deadpool, Scream en 2001: A Space Odyssey. Wat ons betreft het delen waard.

Ondanks dat vrijwel iedereen weleens wat met Google heeft opgezocht blijft het bedrijf investeren in leuke reclamespotjes. Het meest recente filmpje dat ze uitgebracht hebben zit boordevol filmverwijzingen:

Het betreft hier een reclame voor Google Home Hub, een slimme speaker die deel uitmaakt van Google’s Smarthome aanbod. In de video zie je wat er zou zijn gebeurd als bekende filmpersonages toegang hadden tot dit systeem. Het ziet er naar uit dat de uitkomst van sommige films met Google Home Hub heel anders was geweest.

De films die erin voor komen zijn: Deadpool, Lady Bird, Jerry Maguire, The Hangover, de eerste Scream film en natuurlijk sciencefiction klassieker 2001: A Space Odyssey. Er is ook een los filmpje waarin de horrorklassieker Psycho terugkomt. Hierin staat Google Pixel centraal, een smartphone die ook gebruikt maakt van Google Assistent. Het betreffende filmpje is hier te bekijken.

Het is niet de eerste keer dat Google zo groot uitpakt met haar reclamespotjes. In december vorig jaar verscheen er een video met niemand minder dan Macaulay Culkin, bekend van Home Alone. Uiteraard zagen we daarin ook een parodie op de bekende kerstklassieker.

Reageer op artikel:
Deadpool en 2001: A Space Odyssey in reclamespotje Google
Sluiten