Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 7 mei 2017
Leestijd: 4 minuten

11 features die de 2017 Mercedes E-klasse innovatief maken

Dit jaar is het weer tijd voor nieuw auto geweld van Mercedes met nog meer technologische snufjes. We hebben de 11 meest interessante features op een rijtje gezet van de 2017 Mercedes E-klasse auto’s. Maar met al deze intelligente features vraag je je eigenlijk af waarom de auto niet gewoon zelf rijdt. Het lijkt erop alsof een menselijke bestuurder de systemen alleen maar in de weg zit.

Distant Pilot Distronic

De Distant Pilot Distronic functie kan gezien worden als een soort geavanceerde cruise control modus. Wanneer de functie is ingeschakeld wordt de auto, waar je achter rijdt, gevolgd met de ingestelde snelheid en op een vaste afstand. Bij de 2017 Mercedes E-klasse auto’s is het voor het eerst mogelijk de Distant Pilot Distronic functie te gebruiken bij snelheden tot maar liefst 209 km per uur.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Steering Pilot

Ook de Steering Pilot feature maakt het rijden een stuk fijner. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto de omgeving scant en deze informatie gebruikt om dienovereenkomstig te sturen. Deze stuurcorrectie werkt tot op een snelheid van 130 km per uur.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Active Lane Change Assist

Bij deze feature wordt het radar een camerasysteem van de auto gebruikt om rijders te helpen op een veilige manier van rijbaan te wisselen. Wanneer het knipperlicht wordt geactiveerd, neemt de auto waar of het wel veilig is om naar links of rechts te gaan. Als het inderdaad veilig is begeleid de Active Lane Change Assist functie de auto naar de gewenste rijbaan.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Active Lane Keeping Assist

Nadat met de Lane Change functie op een nieuwe baan is ingevoegd, helpt de Active Lane Keeping Assist je om op de juiste baan te blijven. De sensoren van de auto houden bij of de auto tussen de lijnen blijft en voeren een eenzijdige rem functie uit, wanneer de auto dreigt een andere baan op te gaan zonder dat dit de bedoeling is. Deze functie treedt ook op wanneer er van baan wordt gewisseld en er opeens toch nog een auto aankomt.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Active Brake Assist

De Active Brake Assist functie is handig voor wanneer er abrupt geremd moet worden. Deze functie is al een tijdje bekend bij de Mercedes auto’s, maar is met de nieuwe E-klasse verder ontwikkeld. De auto kan nu namelijk ook waarnemen of er bij kruisingen verkeer aankomt en automatisch remmen indien nodig. Met deze functie kunnen ongelukken worden voorkomen tot een snelheid van 69 km per uur. Bij hogere snelheden kan in ieder geval de kracht van een eventuele botsing verminderd worden.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Evasive Steering Assist

Met de Evasive Steering Assist wordt de rijder geassisteerd bij uitwijkend rijgedrag. Wanneer er bijvoorbeeld verder op de weg een ongeluk gebeurd en er moet snel opzij worden gestuurd, helpt deze functie om de controle over de auto te behouden.

Active Blind Spot Assist

Het Radar Sensor systeem houdt de blinde hoek in de gaten en zal automatisch remmen wanneer dat nodig is. Wanneer een auto in de blinde hoek wordt gedetecteerd zal de Active Blind Spot Assist feature een waarschuwingssignaal weergeven op het glas van de zijspiegel. Mocht de rijder hier niet op letten zal het systeem vervolgens een waarschuwingsgeluid laten horen. Als ook dit niet werkt zal de auto zelf aan één kant remmen om de auto de andere kant op te begeleiden.

2017 Mercedes E-klasse Active Blind Spot Assist

Pre-Safe Impulse

Deze feature is bedoeld voor wanneer een botsing aan de zijkant niet voorkomen kan worden. Wanneer de auto bespeurt dat er aan één van de zijkanten een aanrijding onoverkomelijk is, zal de zijkant van de stoel waar de inslag zal plaatsvinden vanzelf opgeblazen worden met lucht. Hiermee wordt de klap enigszins opgevangen en wordt de rijder of passagier verder verwijderd van de plaats van inslag.

2017 Mercedes E-klasse

Attention Assist

De Attention Assist let op of de rijder niet moe aan het worden is en mogelijk niet meer goed oplet. Binnen de eerste paar minuten van het rijden worden met sensoren de rijstijl van de bestuurder geanalyseerd en wordt een rijprofiel opgesteld. Wanneer de bestuurder op een gegeven moment slaperig wordt en begint af te wijken van het rijprofiel wordt de auto alert en zal hij zoeken naar andere tekenen, die aanwijzen dat de bestuurder slaperig is. Op het dashboard wordt de mate van alertheid weergegeven samen met een suggestie om te gaan rusten.

2017 BMW E-klasse Attention Assist

Mercedes smartphone app

Tegenwoordig heeft alles een bijbehorende app, dus waarom ook geen auto? Via de Mercedes smartphone app kan de auto de opdracht worden gegeven om zelf te gaan parkeren. Met de app kan de geparkeerde auto ook gecommandeerd worden om naar je toe te komen vanaf de parkeerplek.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Car-to-X technologie

Als laatste zijn de 2017 Mercedes E-klasse auto’s zijn ook uitgerust met de technologie om te communiceren met andere slimme auto’s. Ook is het mogelijk informatie uit te wisselen met bijvoorbeeld stoplichten. Deze draadloze verbinding zorgt ervoor dat de bestuurder op de hoogte is van mogelijk gevaarlijke situaties verder op de weg en kan gekozen worden een andere weg in te slaan.

Over auto’s gesproken: hier lees je hoe Elon Musk zo succesvol is geworden met Tesla. Heb je de elektrische winkelwagen van Bol.com al gecheckt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
11 features die de 2017 Mercedes E-klasse innovatief maken
Sluiten