2020 brengt exploderende ratten naar Call of Duty, want waarom niet

2020 is een jaar die de boeken in gaat als raar. En het lijkt er op dat dat nog wel even doorgaat. De mensen achter Call of Duty: Modern Warfare gooien er nog schepje bovenop.

Deze week verscheen er in Call of Duty: Modern Warfare een nieuwe map, waar we eerder over schreven. En nu die een paar dagen uit is, blijkt dat er een easter egg in zit waarin ratten exploderen alsof het verfbommen zijn. En nee, dat zuigen we niet uit onze duim.

Exploderende ratten in Call of Duty: Modern Warfare

Het gaat om de map Cheshire Park, welke deze week werd uitgebracht in Call of Duty: Modern Warfare. Het is een map die zich afspeelt in een park in Londen, waar in het centrum van het park een beeld staat van de Rattenvanger van Hamelen. Dit is een oud sprookje van de gebroeders Grimm die draait om een rattenplaag in de stad Hamelen. Daarvoor wordt een speciale rattenvanger ingeschakeld. Hij zou een beloning krijgen wanneer hij de ratten wist te verdrijven. Door een muziekje te spelen op zijn fluit liepen alle ratten achter hem aan en vond hij dat hij de beloning verdiende. Dat weigerde het stadsbestuur. Als gevolg daarvan speelde hij een ander deuntje en lokte hij 130 kinderen mee en sloot hij hen op in een groot. Gezellige tijd was dat… Maar goed, dat standbeeld staat dus in Call of Duty: Modern Warfare en in de map zijn ratten. En die kun je met elkaar combineren, met een explosief einde als gevolg. De onderstaande video laat wat dat betreft perfect zien wat er speelt.

Het is niet voor het eerst dat er verschillende easter eggs in Call of Duty-games zitten. In het oude Nuketown was er al een easter egg met een klassiek nummer van de Rolling Stones.

Reageer op artikel:
2020 brengt exploderende ratten naar Call of Duty, want waarom niet
Sluiten