Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 16 apr 2020

2020: het jaar dat de nieuwe iPhone goedkoper is dan de nieuwe OnePlus

Het jaar 2020 is tot nu toe een ontzettend vreemd jaar. Voor de gehele planeet. Maar ook op het gebied van technologie verloopt alles anders dan we van te voren hadden gedacht. En nu de nieuwste iPhone goedkoper is dan de nieuwe OnePlus, is het tijd om eens rustig naar die vreemde wereld te kijken.

Het is uiteraard niet het vreemdste dat er tot nu toe gebeurd is, maar de prijs van de nieuwe iPhone staat wel mooi symbool voor wat er dit jaar allemaal gebeurt. Evenementen worden afgelast, videobellen is belangrijker dan ooit en streamingdiensten moeten de kwaliteit omlaag gooien om het internet te redden. Het is een vreemd, vreemd jaar.

De invloed van COVID-19 op de tech-wereld

In februari werd er nog lacherig gedaan over het coronavirus, maar destijds wist het zijn stempel al flink te drukken. Het Mobile World Congress in Barcelona werd afgelast. De grootste smartphone-beurs van Europa werd dit jaar gepasseerd. Honderden fabrikanten konden hun nieuwste producten niet meer aan het publiek tonen en moesten opeens hun eigen plan trekken.

Dit terwijl 2020 toch echt begon als hét jaar voor opvouwbare smartphones en 5G. Er beloofde veel indrukwekkende smartphones onze kant op te komen, maar niemand had kunnen voorspelen dat het allemaal zo zou lopen. Binnen de muren van bedrijven werden plannen verschoven. Keer op keer, totdat het bijna niet meer kon. En zo kwam de markt langzaam weer op gang, maar dan wel op digitale wijze.

MWC 2020
De banners van de MWC 2020 gaan er weer vanaf

Iets dat ook geldt voor de vele beurzen die we jaarlijks hebben. Het Mobile World Congress was het eerste grote evenement, maar zeker niet de laatste. Apple besloot WWDC 2020 in digitale vorm te presenteren, waar Google I/O werd afgelast. Microsoft annuleerde alle evenementen tot en met juni 2021 en de Gamescom komt opeens in de problemen.

Het jaar loopt heel anders dan gepland en bedrijven moeten alles op alles zetten om hun nieuwste producten, op andere wijze, te presenteren aan de mensen. Een interessante ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat bedrijven wachten met het presenteren van hun meest geavanceerde toestellen. Want wat gaan de ontwikkelingen, ook in de fabrieken, betekenen voor smartphones als de Galaxy Fold 2 bijvoorbeeld? De tijd zal het ons leren.

Nieuwe iPhone goedkoper dan nieuwe OnePlus

Wat dat betreft staat de komst van de iPhone SE wel ontzettend mooi symbool. Symbool voor het jaar 2020 dat aan alle kanten anders loopt dan we verwachten. De nieuwe smartphone van Apple werd gisteren aangekondigd en bleek een prijskaartje van €489 te hebben. De nieuwste smartphone van OnePlus heeft een adviesprijs van €699. En daarmee is de nieuwe iPhone dus goedkoper dan de nieuwste OnePlus.

En als iemand ons dat vorig jaar had verteld, hadden we het simpelweg niet geloofd. Daarmee een prachtig symbool voor alles wat er dit jaar gaande is. Niet alleen in de technologie-wereld, maar op de gehele planeet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
2020: het jaar dat de nieuwe iPhone goedkoper is dan de nieuwe OnePlus
Sluiten