Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 mrt 2020

2K Games brengt verschillende grote games naar de Nintendo Switch

Vandaag hield Nintendo, redelijk vanuit het niets, een nieuwe Nintendo Direct. Hoewel hij werd beschreven als Mini, waren er toch een groot aantal interessante aankondigingen gedaan in de nieuwe video. Zo krijgt de Nintendo Switch een drietal franchises van uitgever 2K Games voorgeschoteld.

In de Nintendo Direct Mini, welke je hier kunt terugbekijken, werd duidelijk dat 2K Games games als BioShock, Borderlands en XCOM 2 gaat uitbrengen op de Nintendo Switch.

2K Games brengt diverse games uit op de Nintendo Switch

Laten we beginnen met BioShock. Daarvan krijgen we BioShock: The Collection op de Nintendo Switch. Dit is het originele avontuur dat uit 2007 stamt, maar dan de Remastered versie. Ook van BioShock 2 wordt er gesproken van een Remastered-versie. En tot slot heb je nog BioShock Infinite. Dat is de zogenaamde Complete Edition. Met name het eerste en het derde deel gelden als klassiekers en kun je nu dus onderweg spelen. Wanneer je de game fysiek koopt, dan krijg je een cartridge waarop het begin van de drie losse games staat. De latere game-inhoud moet je dan los downloaden op de Nintendo Switch.

De tweede game die 2K Games naar de Nintendo Switch brengt is de XCOM 2 Collection. Deze collectie bestaat uit XCOM 2, de vier DLC-uitbreidingen voor die game en de grote uitbreiding XCOM 2: War of the Chosen. Het betreft een strategische game die erg goed werkt en wat mij betreft perfect is voor de Nintendo Switch om makkelijk onderweg te spelen. De fysieke versie bevat de eerste twee missies, de rest moet je downloaden. In totaal moet je 24 GB aan opslagruimte hebben voor de game.

XCOM 2
XCOM 2 op de Nintendo Switch (Afbeelding: 2K Games)

De laatste game die 2K Games uitbrengt op de Nintendo Switch is de Borderlands Legendary Collection. Dit is een combinatie tussen Borderlands: Game of the Year Edition, Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel. De games kunnen in splitscreen worden gespeeld, maar ook online co-op voor vier spelers. Deze game heeft ook nog wat downloadruimte nodig als je de games wilt spelen. Voor de eerste Borderlands moet je nog 6,6 GB downloaden, terwijl de andere twee games samen nog een download van 35 GB is vereist.

Borderlands 2
Borderlands 2 (Afbeelding: 2K Games)

Je hebt dus heel wat ruimte nodig om alle games goed te kunnen spelen. Een grote MicroSD is wat dat betreft wel een must. Alle drie de collecties staan gepland voor 29 mei. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
2K Games brengt verschillende grote games naar de Nintendo Switch
Sluiten