3 awesome gadgets om je mancave een heerlijke upgrade te geven

Gadgets Dennis Mons 14 okt 2022
Leestijd: 6 minuten

Eens in de zoveel tijd krijg je de kriebels om je gaming-setup weer even een upgrade te geven. Maar welke spullen heb je daarvoor nodig? WANT-redacteur Dennis ging aan de slag met drie uitstekende producten voor je mancave.

De één geeft een vermogen uit aan gaming, terwijl de ander het allang prima vindt dat de boel werkt. Daarom vinden we het ook leuk om nieuwe gadgets te testen in een reeks aan prijsklassen, zoals deze drie die deze maand uitkwamen.

Gadgets voor gaming in alle prijsklassen

Dit keer bespreken we een draadloze headset, een draadloze (pro) gaming-muis, een waterdichte speaker, een bijzonder draadloos toetsenbordje en een gaming-monitor.

#1 Astro 30 gaming headset

Op het moment dat we de Astro 30 op de redactie kregen om te reviewen, hadden we er meteen een zwak voor. Astro, een merk in handen van Logitech, maakt namelijk in onze ervaring uitermate fijne headsets in verschillende prijsklassen. De Astro A30 blinkt wat dat betreft uit voor relatief weinig geld (249 euro).

Astro A30, Gaming
Ook zeer mooi ontworpen om buitenshuis te gebruiken (Afbeelding: Astro)

De headset is licht en dankzij de zeer zachte oorbescherming ontzettend fijn om te dragen tijdens lange gamesessies. Die bescherming is eventueel te verwijderen en magnetisch te vervangen, net als de buitenkanten van de koptelefoon, als je een andere look wil. De set is te vinden in de online winkel van Astro Gaming.

Astro A30, Grogu
Comfortabel en zacht als Grogu met schoenmaat 45 (Afbeelding: WANT)

De Astro blinkt ook op andere vlakken uit, waaronder het aantal apparaten dat je aan kunt sluiten. Je kunt sowieso kiezen voor een Xbox Series S/X- of een PlayStation 5-versie, maar daarnaast is hij ook te verbinden aan je telefoon of pc en Mac door middel van Blue-tooth of de klassieke, bedrade 3,5mm jack.

Astro A30 gaming
Aansluitingen en kabels te over en mooi ontwerp (Afbeelding: WANT)

Dus inderdaad ja: drie apparaten tegelijkertijd. En zelfs als je de headset in theorie wil gebruiken met je Nintendo Switch, je tv, Apple TV of bijvoorbeeld een Nvidia Shield kan dat dus prima (als je apparaat de Astro ziet). Ze lopen er niet mee te koop, maar dat zou Astro wel moeten doen.

Fantastische equalizersettings

Aansluiten is een fluitje van een cent dus, maar het wordt pas echt interessant als je in de bijbehorende Logitech G-app duikt. Daar vind je equalizer-settings die heel ver gaan. Je kan meerdere profielen aanmaken voor bepaalde games (FPS, platformers, of wat dan ook), muziek, film; wat je maar wilt. Schuiven in de instellingen maakt een wereld van verschil. Wij houden van flinke bass in onze muziek, maar willen meer nuance als we gamen. Alles is mogelijk (en poeh wat weet de Astro te blazen!).

Astro A30
Je kan switchen tussen profielen zonder je telefoon aan te raken (Afbeelding: Astro)

Het geluid van de Astro is dan ook uitstekend als je eenmaal de intuïtieve app onder de knie hebt. Let wel: dit is niet per definitie een surround-headset als je gamet of films kijkt, maar zoals Astro zelf ook zegt: dat gebeurt tegenwoordig softwarematig op veel apparaten (sources).

En een fijn detail: de headset is zowel met de externe mic als zonder te gebruiken (heeft ook een ingebouwde mic): dus ja, je kan er ook prima mee de straat op, muziek luisteren en bellen, en je loopt niet voor schut. Sterker nog: het is misschien wel meer flashy dan een dure headset van Sony.

#2 Logitech G502X-Plus-muis voor gaming

We blijven nog even bij de Logitech-stal hangen, want ze hebben onlangs de G502X Plus-draadloze gaming muis uitgebracht. Dit is een update van de G502 Lightspeed en verbeteringen zitten dan ook in de details, zowel positief als negatief.

Logitech G502X
Los met RGB met deze pro-gamingmuis (Afbeelding: WANT)

De X Plus heeft voorbeeld meer PTFE aan de onderkant, een polymeer waardoor er minder frictie is met de muismat. Dit komt sowieso je snelheid ten goede, maar dat zal niet iedereen bekoren. Zeker ook niet vanwege het feit dat de muis geen gewichtjes heeft, en wij vinden het persoonlijk prettig om een wat zwaardere muis te hebben (deze weegt slechts 106 gram). We vlogen wat te vaak ‘all over the place‘.

Edoch! Een ander fijn detail is dat de knop aan de linkerzijkant van de muis verwijderd kan worden. En als je een beetje klikkieklak-happy bent tijdens een intens moment, wil je die daar liever niet hebben. Dus die trek je eruit en maak je onbruikbaar. Daarnaast, evenals in vorige edities, zijn de dertien knoppen naar hartenlust te programmeren in Logitech’s G-Hub-software.

Logitech is verder trots op de implementatie van 8 RGB-zones op de muis, die individueel (of zelfs per game) in te stellen zijn. Ietwat overbodige luxe als je toch met je hele hand op de muis hangt.

Strak design (feitelijk zoals de vorige) (Afbeelding: WANT)

Al met al is dit een uitstekende gaming-muis, maar niet echt een grote sprong voorwaarts ten opzichte van zijn voorgangers. Daarnaast mag de prijs er ook zijn. De Logitech G502X Plus kost namelijk 170 euro. Toch maar eens kijken of die andere 502 in de aanbieding is?

#3 Ultimate Ears WonderBoom 3 voor thuis en onderweg

Dit is in principe niet meteen een ultieme speaker voor gaming, tenzij je aan het volgende profiel voldoet. Je gamet met je headset op, maar vindt het prettig om bijvoorbeeld YouTube te kijken of muziek te luisteren via een speaker. En als je op pad gaat, pak je je boxje en ga je naar het strand of de bossen in.

Gaming, Ultimate Ears, WonderBoom
Geeft toe: hij is schattig én kan zwemmen (Afbeelding: WANT)

Wat dat betreft is de WonderBoom 3 het beste van twee werelden. De robuuste Blue-tooth-speaker kan je namelijk makkelijk te water gooien of in het zand mikken. Dan klinkt ‘ie niet fantastisch, maar op droog land mag het geluid er zijn voor zo’n kleine speaker.

Ten opzichte van de voorganger is het verschil alleen in geluid op te merken. Ze zien er hetzelfde uit en hebben ook de functie dat geluid ruimtelijker wordt dankzij een knop aan de onderkant.

Toch heeft de Boom 3 iets meer boem dan de Boom 2. Een interessante andere functie is trouwens ook dat je twee Boom 3’s kan koppelen voor uitstekend (luider) stereogeluid. Nadeel is echter dat dit niet kan in samenwerking met de WonderBoom en de WonderBoom 2. En om nou meteen twee boxjes aan te schaffen… neu.

Hoe dan ook is het een prettig speakertje voor naast de pc, in de woonkamer, de douche of op pad voor relatief weinig geld (100 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen