Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 23 dec 2018

3 Lego films die jij nog niet kende (maar wel moet zien)

Niet alleen het speelgoed zelf, maar ook Lego films blijven erg populair. De hype begon met de in 2014 verschenen The Lego Movie, welke erg succesvol was. Er is dan ook een vervolg in de maak. Daarnaast zijn er ook enkele spin-offs verschenen, waarvan wij er in deze blog 3 zullen delen.

Black Panther: Trouble in Wakanda

Bij het horen van de titel denk je waarschijnlijk aan een of andere foute parodie. Het gaat echter om een zeer leuke Lego film. Met daarin natuurlijk wel de nodige zelfspot. Ondanks dat Black Panther de hoofdrol speelt zie je ook enkele andere Marvel superhelden terug, zoals bijvoorbeeld de leden van The Avengers.

Lego films

Ondanks dat dit project qua verhaal net wat minder sterk is dan bijvoorbeeld The Lego Movie blijft het een aanrader, met name voor Marvelfans. Je kunt het project gratis op Youtube bekijken.

LEGO Jurassic World: The Secret Exhibit

The Secret Exhibit is een korte geanimeerde film gebaseerd op de Jurassic World films en zal worden uitgezonden door de NBC. Het verhaal vindt plaats vóór de gebeurtenissen in de eerste Jurassic Park film. Alhoewel de film qua verhaal erg op kinderen gericht lijkt te zijn vinden we het er visueel prachtig uitzien.

Mocht jij geïnteresseerd zijn, de film is vanaf kerst bij RTL Telekids te zien. Het gaat hier dan echter wel om de Nederlands gesproken versie.

Lego Walking Dead

In tegenstelling tot bovenstaande films is Lego Walking Dead slechts een fan project. Het is niet geanimeerd, maar handgemaakt gemaakt met echte Lego en de Stop-motion techniek. Er zijn nadien echter wel allerlei computereffecten toegevoegd.

Gezien het feit dat het hier duidelijk om een hobbyproject gaat zal Lego Walking Dead niet voor iedereen geschikt zijn. Dat neemt niet weg dat het erg mooi gemaakt is en het voor fans een feest van herkenning zal zijn. Dus geef het vooral een kans, al kijk je maar 1 aflevering. Deze duren overigens niet veel langer dan 7 minuten, dus ideaal om eventjes tussendoor mee te pakken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 Lego films die jij nog niet kende (maar wel moet zien)
Sluiten