Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins dalen na goed weekend

Afgelopen vrijdag was de koers van de Bitcoin (BTC) net onder de EUR 6.000. Nu, na het weekend staat de koers op ruim EUR 6.200. Ondanks dat de 24-uurskoers licht daalt is dat dus goed nieuws om de week mee te beginnen. De meest negatieve 24-uurs koersen van de top-10 Altcoins geven ook een vertekend beeld. Immers, in vergelijk met afgelopen vrijdag was het ook voor de meeste Altcoins een prettig weekend. In onze grafische analyse ben je met één oogopslag bij. Natuurlijk wil je ook een verklaring voor deze koersstijgingen. Vindt jij die in ons cryptonieuwsoverzicht?

Om je voor te bereiden op de komende handelsdag slaan we uiteraard onze crypto-agenda open en blikken we met overig te verwachten financiëel nieuws vooruit naar de handelsresultaten van vandaag en onze analyse van morgen, maar nu eerst de cijfers!

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De afgelopen 24 uur was het sentiment voor de Bitcoin (BTC) positief en de tendens licht stijgend. Vanochtend vroeg sloeg dit om, waardoor we een licht negatief 24-uursresultaat zien. De weekcijfers zijn echter nog steeds positief. Voor de top-10 Altcoins is het beeld over de afgelopen 24 uur meest negatief, maar de weekresultaten zijn met uitzondering van Tether (USDT) positief. Dit komt vooral door koersstijgingen eerder dit weekend. Wie deze analyse vergelijkt met die van afgelopen vrijdag ziet direct waarom. Voor het overige zegt onderstaande grafiek genoeg.

Crypto-analyse 3 september: markt licht negatief na goed weekend
Crypto-analyse 3 september: markt licht negatief na goed weekend. Live koers vastgelegd om 7.30 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Hetzelfde beeld zien we terug bij de Altcoins in de top-25 van meest verhandelde cryptomunten. Ook daar zijn de koersen over de afgelopen 24 uur lager, maar de weekresultaten, met uitzondering van de Lisk (LSK) en Ontology (ONT) nog steeds positief. Opvallend is de Dogecoin (DOGE) die ondanks een koersverlies van 15,05% op moment van schrijven nog steeds een positief weekresultaat laat zien. De enige stijgers zijn Ethereum Classic (ETC) (+ 5,57%) en de NEM (NEX) (+ 0,47). Wellicht biedt het nieuws van het afgelopen weekend een verklaring.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Er gebeurde weer van alles, dus we zetten snel de belangrijkste nieuwsitems voor jou op een rij.

Cryptomunten

Uiteraard werd er het afgelopen weekend veel geanalyseerd, voorspeld en uitgelegd. Wij maakten een selectie.

De koersstijging van de Bitcoin (BTC) vraagt om een nadere analyse en die krijg je dan ook. In dit artikel wordt uitgelegd waarom vaste top-10 speler Cardano (ADA) een interessante belegging kan zijn. Volgens dit artikel is ook de Ripple (XRP) weer dicht bij een cyclus van koersstijgingen. In dit artikel wordt aanbevolen een positie in Verge (XVG) te nemen. Men verwacht daar een koersstijging van 20%. In dit achtergrond-artikel wordt stil gestaan bij de ontwikkelingen rond de Tether (USDT) en verhouding tot de Bitcoin (BTC). Een andere vaste top-10 cryptomunt, Litecoin (LTC) wordt in dit artikel getipt als investeringsmogelijkheid voor de nalatenschap. Crypto-autoriteit Alex Kruger was minder optimistisch en sprak over een mogelijke marktcorrectie, waar met name Ethereum (ETH) de gevolgen van zou kunnen voelen.

Buiten de top-10 bleek dat wij niet de enigen zijn die de koersval van de Dogecoin (DOGE) opmerkelijk vinden. In dit artikel lees je een diepgaande analyse. Over Tron (TRX), dat standaard rond plek 10 in ons overzicht staat, vinden we hier een analyse. Wie vooral geïnteresseerd is in nieuwe cryptomunten kan in dit artikel kennis maken met de goede resultaten van de HOLO (HOT)

Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal Bitocin-pinautomaten de komende jaren flink gaat toenemen. Uiteraard is dit een teken van vertrouwen van de consument in deze cryptomarkt. In Rusland zal het wellicht wat langer duren voordat men Bitcoin-pinautomaten vertrouwt, aangezien de Russische autoriteiten een aantal Bitcoin-pinautomaten in beslag genomen hebben.

Cryptobeurzen

De nieuw op te richten cryptobeurs Altcoin.io meldt dat zij een miljoen funding-kapitaal heeft opgehaald. Cryptobeurs Bittrex investeerde 10% van het bedrag waar Blcokchain-startup Palladium op Malta naar op zoek is. De Japanse e-commerce reus Rakuten is ook verder in crypto gestapt met de overname van cryptobeurs Everybody’s Bitcoin Inc.

Blockchain

Wij publiceerden afgelopen vrijdag een achtergrondartikel waarin wij stil stonden bij de plannen van de supermarktketen Walmarkt, dat met Blockchain en robots de retailmarkt wil veranderen. Dit artikel geeft een overzicht van vijf manieren om in Blockchain te investeren. Dit artikel gaat dieper in op de invloed van Blockchain op recruitment. In deze bijdrage gaan analisten in op de wijze waarop Microsoft de Blockchain steeds meer toepast bij haar producten.

Overig cryptonieuws

Business Insider waarschuwt in dit artikel voor de gevaren van het hacken van mobiele telefoons om Bitcoins te minen. Met handige tips kun je ontdekken of jouw telefoon gehackt is. Inmiddels is de Bitcoin (BTC) ook in de popmuziek doorgedrongen. Deze 10 songs bieden jouw als cryptobelegger vast wat ontspanning.

Natuurlijk kun je dan tegelijkertijd de agenda raadplegen. Staan jouw crypto-events er al in?

De crypto-agenda voor vandaag

Vandaag staan er ook weer de nodige technische en commerciële agendapunten op het programma, we lopen ze snel door.

Technische crypto-agenda

De technisch-inhoudelijke agendapunten van vandaag zijn als volgt:

  • RChain (RHOC) lanceert vandaag tijdens een event in Berlijn besloten kennissessies om geïnteresseerden te trainen in het gebruik van hun platform. Om de test mogelijk te maken lanceert deze munt vandaag haar testnet. Ook morgen zijn er nog besloten testsessies. Op 5 september kun je zelf online testen tijdens een van de openbare sessies.
  • LBRY Credits (LBC) lanceert de bètaversie 3 van haar website, ook om te testen en de laatste bugs bloot te leggen.
  • Peculium (PCL) lanceert vandaag een bètaversie van haar platform Singulus.

Commerciële crypto-agenda

Er is ook vandaag weer een aantal commerciële evenementen. Wij zetten ze op een rij.

  • Volgens het Whitepaper van Banyan Network (BNN) is 40% van hun digitale munt (160,000,000-180,000,000 stuks) tot vandaag geblokkeerd. Vandaag eindigt deze lock-up.
  • NEO (NEO) heeft een meet-up in Montevideo;
  • HYCON (HYC) is vandaag en morgen aanwezig op de World Blockchain Summit ASEAN Decentralized 2.0 in Kuala Lumpur;
  • FidentiaX (FDX) houdt vandaag weer haar tweewekelijkse ‘ask me anything’ meeting op haar Twitter-kanaal

Op het eerste oog bezien zal er van deze evenementen (wellicht met uitzondering van de World Blockchain Summit) weinig nieuws komen dat een grote invloed op de koersen zal hebben. Wellicht is dit anders in het overige financiële nieuws.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Zoals we zagen biedt de crypto-agenda geen redenen om grote koersschommelingen te verwachten. In Amerika en Canada is het vandaag dag van de arbeid. Dit betekent dat de Amerikaanse beurzen, zoals de NASDAQ gesloten zijn. Wel houdt Charles L. Evans, voorzitter van de Centrale Bank van Chicago en daarmee lid van de Amerikaanse centrale bank een speech. Als analisten hier boodschappen over rentestijgingen of andere ontwikkelingen uit detecteren zal dit zeker zijn invloed hebben. In Europa worden vandaag de The Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) bekend gemaakt. Deze cijfers zijn een belangrijke indicator voor de economische groei en het vertrouwen. Als vuistregel geldt een resultaat onder de 50 als indicator voor een ‘bear’ markt. Als het cijfer daarboven ligt ziet men dit als ‘bull’. Kortom, genoeg om een spannende handelsdag tegemoet te zien en uit te kijken naar de crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en Altcoins dalen na goed weekend
Sluiten