Daniel Koster
Daniel Koster WANT Report 15 februari 2017

WANT Report: is een 3D-geprint longboard een normaal board de baas?!

3D-printers zijn de wereld aan het veroveren. Het wordt steeds betaalbaarder om er eentje te hebben en ze functioneren steeds beter. De hoogste tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat. Hoe? Door met een 3D-geprint longboard de straat op te gaan!

Om dit te onderzoeken kregen we hulp van de mannen van 3Dprinting.com. Zij printen met hun DeltaWASP 3MT printer, die je vanaf vijftienduizend euro kunt kopen, een custom longboard voor ons. Maar kan dat longboard tippen aan het longboard van nu?

Een 3D-geprint longboard, we like!

Je ziet het, wij zijn fan. Dat je voor een paar euro een compleet longboard kunt 3D-printen is natuurlijk al nice. Dat-ie dan ook goede prestaties levert én er zo gaaf uitziet maakt het verhaal compleet. Vet!

Toch moeten we wel een paar kanttekeningen plaatsen. Het kost ook tijd en moeite om zo’n ontwerp te maken en je moet niet vergeten dat er trucks op moeten. Daar moet je een duit voor uit het zakje doen.

Een paar kanttekeningen

Ook willen wij niet te voorbarig zijn in onze conclusies. Wij hebben een dagje op het 3D-geprinte longboard rondgereden. Het board was flexibel en kende een goede grip (die kun je met een griplaag zoals reguliere boards kennen nog verbeteren ook trouwens).

Maar wij weten niet hoe duurzaam het board is. Het kan best zijn dat-ie sneller slijt dan reguliere longboards. Stiekem denken wij van wel. Maar goed, dan print je gewoon weer een extra board voor een paar euro, dus zo’n ramp is dat niet.

3D-geprint longboard

Wij zijn fan!

Al met al kunnen we dus concluderen dat de 3D-printer ontzettend ver is. Het enige dat jij nodig hebt is een eigen ontwerp en een 3D-printer. Klaar ben je! Dat je dan ook nog relatief goedkoop uit bent maakt de 3D-printer hét apparaat van de toekomst.

3D-geprint longboard

Wil je zelf op onderzoek uit? Dan raden we je aan een kijkje te nemen op 3Dprinting.com. Je vindt daar artikelen over 3D-printen en kunt daar ook allerlei 3D-printers kopen. We raden je trouwens de Wanhao Duplicator i3 V2.1 van 449 euro als eerste 3D-printer aan!

Liever lui dan moe?

Je kunt het werk ook uitbesteden. Gewoon naar 3D Hubs surfen en klaar ben je! Andere reports van WANT checken? Onze persoonlijke favorieten is het vliegen in de virtuele cockpit met drones en onze report van PlayStation VR.

Reageer op artikel:
WANT Report: is een 3D-geprint longboard een normaal board de baas?!
Sluiten