Rutger Houweling
Rutger Houweling 4 aug 2015

Vandaag: binnen een uur van Londen naar New York, 3D-geprint medicijn en de drastische prijsverlaging S6 (Edge)

Voor je ‘t weet is de dinsdag alweer bijna voorbij. Uiteraard heeft de tech-wereld vandaag niet stilgezeten en zijn er genoeg nieuwswaardige dingen gebeurd. Lees snel verder om op de hoogte te blijven van al het belangrijks dat zich vandaag in de technologische wereld heeft afgespeeld!

Eerste 3D-geprint medicijn goedgekeurd

De Amerikaanse toezichthouder keurt voor ‘t eerst in de geschiedenis een 3D-geprint medicijn goed voor gebruik. Door de 3D-printer krijgt de pil tegen epilepsie een aparte structuur waardoor-ie een stuk beter in water kan oplossen. Hierdoor hoeven kinderen geen grote pillen meer door te slikken, maar is een glas met de opgeloste pil genoeg. Hier lees je ‘t hele nieuwsbericht.

Windows 10 komt in november naar Xbox One

Gebruikers van de Xbox One opgelet; het nieuwe besturingssysteem komt in november naar de console van Microsoft. De update is geheel gratis en krijgt een dashboard dat er een stuk cleaner uitziet. Daarnaast moet het sneller werken en is Cortana onderdeel van de update. Hier lees je alle informatie. De DVR-mode, waarbij het mogelijk is om TV-programma’s met de Xbox op te nemen en spellen naar alle PC’s te streamen, wordt pas in 2016 beschikbaar gemaakt.

Fujifilm-camera kan infrarood vastleggen

Fujifilm heeft een camera uitgebracht die van het UV-spectrum tot infrarood vast kan leggen. Dat is dus meer dan het menselijk oog waar kan nemen. Het bedrijf zegt dat de camera vooral is bedoeld voor werkzaamheden waarbij extra informatie nodig kan zijn, zoals bij sporenonderzoek. Check ‘t hier.

Sony’s Xperia M5 voor selfie-liefhebbers

Sony heeft twee nieuwe smartphones uitgebracht, die vooral interessant zijn voor de échte selfie-liefhebbers. Één van de opvallende aspecten is de selfie-camera, die foto’s van 13-megapixels kan schieten. Lees hier alles over de nieuwe Xperia M5 en de Ultra.

Samsung-fonds voor kankerpatiënten uit Samsung-fabriek

Samsung heeft een speciaal fonds opgericht voor (familieleden van) kankerpatiënten die in de fabriek van de tech-gigant werken. Ook moet een deel van ‘t geld de werkomstandigheden verbeteren. De afgelopen tien jaar is bij tweehonderd medewerkers leukemie geconstateerd, waarvan er ruim zeventig van zijn overleden. De blootstelling aan chemicaliën en radiatie is waarschijnlijk de oorzaak van dit aantal ziektegevallen. Lees hier meer over ‘t fonds.

Google zet nieuw bedrijf op voor zelfrijdende auto’s

Google heeft in 2011 een nieuw bedrijf opgezet voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’s. Het lijkt echter meer een formaliteit dan dat het iets zegt over de progressie; eventuele rechtszaken lopen nu via Google Auto, in plaats van het moederbedrijf. Hier lees je meer over deze tactische zet.

Vernieuwde video-player op YouTube

YouTube heeft een visuele update gegeven aan haar video-player. Well, check it out yourself!

Twitter experimenteert met newsfeed

Sommige gebruikers zien een vijfde icoontje in de Twitter-app verschijnen; news. De nieuwe tab geeft een newsfeed weer en moet hiermee gaan concurreren met de newsfeed van Facebook. Hier lees je meer.

Drastische prijsverlaging Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Zoals aangekondigd heeft Samsung de flagship smartphones in prijs verlaagd. De Galaxy S6 is nu honderd euro goedkoper, waar de S6 Edge 150 euro minder kost dan bij de lancering. Hier lees je alles over deze onvermijdelijke stap.

Airbus-patent voor één-uur durende vlucht tussen NY en Londen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een patent ingediend voor een vliegtuig dat in één uur van New York naar Londen vliegt. Van Parijs naar Los Angeles moet met hetzelfde apparaat een vlucht van minder dan drie uur worden. Het gevaarte cruist met zo’n 1865km/u op een hoogte van 35000m door de lucht. Hier lees je hoe-ie zulke snelheden bereikt.

Derde OnePlus-smartphone voor ‘t einde van dit jaar

De co-founder van OnePlus heeft verklapt dat het bedrijf voor het einde van dit jaar nóg een smartphone op de markt wilt brengen. Hij was positief verrast door het prototype, en kan niet kiezen of hij de OnePlus Two of het naamloze, nog aan te kondigen toestel moet gaan gebruiken. Hier lees meer over de opvallende uitspraken.

‘Google’s Android is de nieuwe Flash’

Google’s Android wordt op ‘t internet al ‘de nieuwe Flash’ genoemd; dat is géén compliment. De bijnaam verwijst naar het grote lek dat bijna alle varianten van Android schadelijk maakt. Lees meer over dit nieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: binnen een uur van Londen naar New York, 3D-geprint medicijn en de drastische prijsverlaging S6 (Edge)
Sluiten