Rutger Houweling
Rutger Houweling 20 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

3D-geprinte constructie geneest met ultrageluid botbreuken sneller

Iets korter dan een jaar geleden stond de wereld op zijn kop door het concept van Jake Evill, afgestudeerd aan de Victoria University of Wellington. Hij wilde namelijk af van de gipsen omhulsels die botbreuken herstellen. Hij creëerde dan ook de Cortex, een 3D-geprinte vorm van polyamide. Dit bleef een concept dus is het nu de beurt aan Deniz Karasahin. Hij ging namelijk nog een stapje verder.

 
Deniz Karasahin heeft een systeem, Low Intensity Pulsed Ultrasound (LIPUS), aan de constructie toegevoegd dat ultrageluid uitzendt. Dit noemt hij de Osteoid waarmee het herstellingsproces sneller moet verlopen. Het herstellen moet zelfs zo’n tachtig procent sneller kunnen.

Op dit moment gaat het ook nog om een concept dus verwacht niet dat als je morgen je pols breekt je de Osteoid om de pols krijgt. Het is de bedoeling dat de constructie op maat kan worden gemaakt en ligt de uitdaging in het maken van een functioneel mechanisme dat de ledematen beschermt en herstelt. Wij willen er in ieder geval expres onze pols voor breken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3D-geprinte constructie geneest met ultrageluid botbreuken sneller
Sluiten