Rutger Houweling
Rutger Houweling 3 mrt 2014

3D-printen? Iedereen kan het vanaf vandaag bij de HEMA

3D-printen, het is al bijna de normaalste zaak van de wereld. Je kan er niet meer omheen, zelfs niet bij de HEMA. Over een paar jaar kun je er misschien wel alles in 3D laten printen, maar het blijft voor nu nog even bij armbanden, kettingen en telefooncases.

Deze accessoires kun je gedeeltelijk zelf ontwerpen. Zo kun je bij een armband kiezen tussen vijf verschillende nylonbandjes (paars, zwart, rood, roze en blauw) en goud- of staalkleurige tekens. Voor de ketting kun je kiezen tussen een goud- of zilverkleurig kettinkje en ook goud- of staalkleurige tekens. Bij het armbandje is er een limiet van acht tekens en bij de ketting twaalf en kosten respectievelijk twintig en 25 euro.

 
De telefooncases zijn beschikbaar in vier kleuren (blauw, zwart, roze en wit) voor de iPhone 4 & 5 en Galaxy S3 & S4. Het ontwerp bestaat uit twee delen. Een rand die om je telefoon past en een achterplaat. De achterplaat is het deel dat je zelf kunt ontwerpen. Nou ja, ontwerpen… Er zijn tien kant en klare ontwerpen waarvan de tekst is aan te passen. Ook kun je kiezen welke kleur rand en welke kleur achterplaat je wilt. Dit hoeft dus niet dezelfde kleur te zijn. Je kunt ook een losse achterplaat bestellen. Een volledige case kost twintig euro en een losse achterplaat dertien euro.

 
Het idee is erg tof en het brengt 3D-printen weer iets dichter bij huis. Helaas zijn de opties nog wel wat beperkt en zal het vanwege de kleuren en ontwerpen vooral kinderen aanspreken. Aan de foto’s op de website te zien is dit ook wel echt de doelgroep. Maar het zal ons niets verbazen als dit snel verandert en straks alles in de schappen van de HEMA 3D is geprint. Voor nu zijn de telefooncases, armbanden en kettingen hier te ontwerpen en bestellen. HEMA werkt samen met de Nederlandse startup Zazzy. Zij laten de producten in de VS printen, waardoor de levertijd vijftien tot twintig dagen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
3D-printen? Iedereen kan het vanaf vandaag bij de HEMA
Sluiten