PancakeBot is nu eindelijk te koop: een briljante 3D-pannenkoekenprinter

Printers zijn een van de meest gehate apparaten in huis. Op het moment dat je hem wilt gebruiken is de printerinkt op of vertikt hij het simpelweg om een letter op papier af te drukken. Deze printer zul je nooit haten maar alleen maar liefhebben; hij print namelijk pannenkoeken. Maak kennis met de PancakeBot 2.0.

Een must voor pannenkoekenliefhebbers

Het maken van pannenkoeken is niet een erg inspirerend werkje. Daarnaast sta je vaak vrij lang in de keuken voor dit simpele gerecht. Met de PancakeBot 2.0 is het pannenkoekenbakken niet alleen een stuk leuker, maar ook een stuk gemakkelijker. De robot bakt ze namelijk voor je (nee dit is geen droom).

PancakeBot: een 3D-printer voor pannenkoeken

Deze pannenkoekenrobot is niet zomaar een machine, het is namelijk een van 3D-printer, maar dan voor pannenkoeken. Je kunt een SD-kaart in de printer stoppen met daarop het patroon dat je ‘geprint’ wilt hebben. Ook kun je op het apparaat zelf de printsnelheid bepalen en de druk waarmee het beslag uit de printer komt. Op de website van PancakeBot kun je verschillende patronen vinden om te printen, maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de (be)slag gaan met het bedenken van een originele creatie.

Om je eigen creatie te kunnen maken, heeft PancakeBot eigen software ontwikkeld waarop je zelf een afbeelding kunt ontwerpen. Aan het eind van de rit ben je waarschijnlijk net zo veel tijd kwijt als wanneer je pannenkoeken gewoon op de gebruikelijke manier bakt, maar je kunt niet ontkennen dat het heel vet is.

PancakeBot

De pannenkoekenprinter is een project dat is gelanceerd via Kickstarter. Daar was het zo’n enorm succes dat er inmiddels een ware community online te vinden is met mensen die hun mooiste creaties delen. Wil jij ook bij deze community horen en de 3D-printte pannenkoeken eten? Dan kun je de PancakeBot 2.0 voor ongeveer 213 euro kopen op Amazon.

Maak je pannenkoeken gewoon liever op de old school manier maar vind je 3D-printers wel cool? Dan is dit misschien een goed alternatief.

Reageer op artikel:
PancakeBot is nu eindelijk te koop: een briljante 3D-pannenkoekenprinter
Sluiten