Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 6 apr 2019

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S10 gefopt met 3D-geprinte vingerafdruk

Een tijdje geleden schreven we over de gezichtsherkenning feature van de Samsung Galaxy S10 en dat deze wel erg makkelijk voor de gek gehouden kon worden door er gewoon een video met het gezicht van de eigenaar voor te houden. Nu blijkt dat ook de vingerafdrukscanner niet zo veilig is als je zou denken. Het lukte Imgur gebruiker darkshark namelijk redelijk makkelijk om zijn toestel te ontgrendelen met een 3D-geprinte vingerafdruk.

Geprinte vingerafdruk werkt even goed

In een filmpje demonstreert darkshark hoe hij het toestel ontgrendelt met de nep vingerafdruk en dat deze zelfs zo’n beetje even goed werkt als zijn eigen vinger. Dat zijn natuurlijk dingen die we niet willen horen en het bleek ook helemaal niet al te lastig te zijn om voor elkaar te krijgen. Eerst heeft hij een foto gemaakt van zijn vingerafdruk op een wijnglas met zijn smartphone. Vervolgens heeft hij in Photoshop een alpha masker gemaakt van de foto en heeft hij deze geëxporteerd naar 3ds Max. In 3ds Max heeft hij vervolgens een verhoogd 3D model gemaakt van zijn vingerafdruk en deze geprint met een AnyCubic Photon LCD resin printer. Dat duurde maar 13 minuten en vervolgens kon hij zijn toestel ontgrendelen.

Sasmung Galaxy S10

Succes na drie pogingen

Toegegeven, de man had wel drie pogingen nodig om de hoogte goed te krijgen van zijn 3D-model. Toch lijkt het hem veel te makkelijk af te zijn gegaan en blijkt maar weer dat het toch altijd verstandig blijft om ook een code te gebruiken om je toestel te vergrendelen. Natuurlijk is het wel redelijk wat moeite voor nodig om iemands vingerafdruk te bemachtigen via een glas, maar in films gebeurt het behoorlijk vaak dat een vingerafdruk genomen wordt met behulp van een wijnglas of whisky glas.

Qua verkopen doet de Samsung Galaxy S10 het overigens wel behoorlijk goed. Het toestel heeft pre-order records in twee verschillende markten verbroken en doet het een stuk beter dan zijn voorganger. Helaas voor Samsung incasseert het bedrijf ondanks het succes van de Galaxy S10 toch een enorm verlies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S10 gefopt met 3D-geprinte vingerafdruk
Sluiten