Samsung Galaxy Z Flip: 4 hoesjes die dit dure toestel beschermen

De Samsung Galaxy Z Flip kwam onlangs niet ongeschonden uit de krastest van Zack Nelson. Wie deze smartphone heeft kan hem dus het beste in een goede case stoppen. Net als voor iedere ander toestel geldt eigenlijk.

Er zijn al veel slimme hoesjes te vinden voor Samsung’s tweede foldable. Dit zijn een aantal van de beste hoesjes om je kostbare nieuwe smartphone mee te beschermen.

Samsung Official Z Flip Leather Cover

Samsung heeft een officiële case ontwikkeld voor de Samsung Galaxy Z Flip. De Samsung Leather Cover ligt lekker in de hand dankzij het leer. Hij is verkrijgbaar in zilver en zwart leer. Helaas is er geen nep-leren versie beschikbaar voor wie liever geen leer heeft.

Daarnaast is dit hoesje nogal prijzig. Voor dit geld kon je ‘vroeger’ een complete gsm kopen. Het leren hoesje ziet er strak uit, maar beschermt de smartphone niet optimaal tegen een grotere impact, bijvoorbeeld wanneer je hem laat vallen.

Samsung Galaxy Z Flip cover
Samsung Galaxy Z Flip cover (Afbeelding: Samsung)

71 euro

Samsung Galaxy Z Flip hoesje: Case-Mate Tough Case

Waar de officiële Samsung Z Flip Leather Case misschien te kort komt aan bescherming tegen impact, maakt dit hoesje dat goed. De Case-Mate Tough case biedt goede bescherming tegen impact dankzij het bumper frame dat is voorzien van een luchtkussentje. Volgens de makers overleeft je dure nieuwe smartphone een val van 3 meter hoog als deze case er omheen zit. Daarnaast heeft hij een zeer redelijke prijs, al helemaal als je die vergelijkt met de officiële Samsung-case.

Een nadeel van dit hoesje is dat hij wat dik is. Door het stugge materiaal zijn de knoppen op het toestel wat minder soepel te bedienen.

Case-Mate Tough Case Samsung Galaxy Z Flip
Case-Mate Tough Case (Afbeelding: Case-Mate)

40,00 euro

OtterBox Symmetry Series Flex Case

OtterBox heeft een goede naam wat betreft beschermende smartphonehoesjes. Wie zijn nieuwe smartphone niet wil verbergen maar juist wil showen raden we deze case aan. Ook al is hij ook beschikbaar in het zwart. De case is (net als de bovenstaande cases) PowerShare compatible.

Een nadeel van het heldere plastic is echter dat dit snel verkleurt en er geel en viezig uit gaat zien. Dat is zonde van het prijzige smartphonehoesje, maar ook van je dure vouwbare smartphone. Of je het hoesje ook in Nederland kunt laten bezorgen is onduidelijk. Maar wie goed het internet doorzoekt kan hem vast ergens scoren.

Otterbox Galaxy Z Flip Symmetry case
Otterbox’ Galaxy Z Flip Symmetry case (Afbeelding: Otterbox)

71 euro

Samsung Galaxy Z Flip hoesje: Spigen Thin Fit Z Flip Case

Deze case van Spigen is de goedkoopste uit het lijstje. Hij kost nog geen twintig euro en is voor dat geld een prima hoesje. Het hoesje bestaat uit twee delen die je op beide kanten van je Samsung Galaxy Z Flip kunt klikken. Een handige feature van deze case is dat er een metalen plaatje in zit. Daardoor kun je de smartphone gemakkelijk op een magnetische smartphonehouder (bijvoorbeeld in je auto) bevestigen.

Een nadeel van dit plaatje is echter dat hij misschien het draadloze opladen wat verstoort. Maar voor dit bedrag is dit een hele degelijke optie wie zijn dure smartphone krasvrij wil houden.

Samsung Galaxy Z Flip case hoesje
Spigen Thin Fit Z Flip Case (Afbeelding: Spigen)

15,99 euro

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Z Flip: 4 hoesjes die dit dure toestel beschermen
Sluiten