4 toffe gadgets om je leven makkelijker en gezonder te maken

Gadgets, we zijn er gek op. Van nutteloze hebbedingen tot slimme producten die je leven daadwerkelijk beter maken. Mocht je op zoek zijn naar gadgets uit die tweede categorie, dan hebben we goed nieuws voor je. Wij hebben er namelijk vier voor je geselecteerd die problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt gaan verhelpen.

Of je nu altijd je spullen kwijt bent, een hekel hebt aan koude koffie of op zoek bent naar het notitieblok van de toekomst. De oplossing is dichterbij dan je denkt. Wij hebben voor al deze problemen iets gevonden, maar beginnen met een hele high-tech waterfles.

LARQ purifying water bottle

Wie gezond wil blijven, doet er goed aan om minimaal twee liter water per dag te drinken. Dat is gemakkelijk als je veel in de buurt bent van een kraan, maar onderweg is dit een ander verhaal. Losse flesjes water kopen is slecht voor het milieu en herbruikbare waterflessen gaan op den duur stinken en zijn onhygiënisch. De oplossing heet LARQ. Dit is een waterfles die zichzelf schoonmaak en UV-licht gebruikt om 99,99% van de bacteriën te doden. Je moet hem alleen wel één keer per maand opladen. Gelukkig gaat dat via USB en kan dus gewoon in de auto.

Prijs: 129 euro (bij de Bijenkorf)

LARQ bottle gadget
De meest high-tech waterfles. (Afbeelding: LARQ)

De Chipolo Classic

Het overkomt de één vaker dan de ander, maar we raken allemaal wel eens wat kwijt. Sleutels, portemonnee en andere waardevolle spullen hebben nu eenmaal de neiging om zich soms te verstoppen. Hier vervolgens naar moeten zoeken is een frustrerende en vooral onnodige bezigheid. Althans, onnodig als je bereid bent om te investeren in Chipolo. Dit merk verkoopt sleutelhangers en pasjes (voor in je portemonnee) die je via bluetooth kunt lokaliseren en vervolgens geluid maken wanneer je in de buurt bent. Dankzij deze gadget ben je dus nooit meer iets kwijt.

Prijs: 25 euro voor de sleutelhanger en 29 euro voor het pasje (op de website van Chipolo)

Chipolo gadget
Dankzij deze sleutelhanger ben je nooit meer iets kwijt. (Afbeelding: Chipolo)

Moleskine plain paper tablet

Laptops, tablets en smartphones zijn handig, maar soms gaat er niets boven ouderwets pen en papier. Het enige nadeel hiervan is dat je aantekeningen moeilijk te digitaliseren zijn. Je kunt je aantekeningenboek onder een scanner leggen, maar het kan sneller en gemakkelijker. Het in notitieboeken gespecialiseerde Moleskine heeft namelijk een gadget die dit probleem oplost. Dankzij hun paper tablet en Pen+ smart pen kun je ouderwets schrijven en tekenen op papier, en heb je ook direct een kopie op je tablet of laptop. Kortom, de charme en het gemak van papier, maar wel met de voordelen van digitaal.

Prijs: 139 euro voor een set bestaande uit een notitieblok en digitale pen (bij Bol.com)

Moleskine tablet notitieblok
Het notitieblok van de toekomst. (Afbeelding: Moleskine)

Ember temperatur smart mug

Van een warme kop koffie kun je vaak maar kort genieten. Het zwarte goud blijft in een huis-tuin-en-keuken mok tenslotte maar tijdelijk warm. Een thermosfles biedt uitkomst, maar ook dan is je bakkie slechts tijdelijke op de perfecte drinktemperatuur. Gelukkig is dé oplossing nabij. Deze slimme mok zorgt er namelijk voor dat je bakkie troost altijd op exact de gewenste temperatuur is. Je stelt deze toffe gadget via de app in hoe warm je de koffie drinkt en deze onthoudt vervolgens per drankje wat je hebt ingesteld. Een volle batterij gaat een uur mee, dus je kunt de hele autorit naar werk genieten van een perfect bakkie koffie.

Prijs: 99,95 euro (bij Coolblue)

Ember smart mug
Nooit meer koude koffie. (Afbeelding: Ember)
Reageer op artikel:
4 toffe gadgets om je leven makkelijker en gezonder te maken
Sluiten