Bereid je voor: 48-megapixel smartphones komen eraan!

2019 gaat een hoop innovatie voor smartphones met zich meebrengen. Van opvouwbare smartphones tot gaten in schermen: de markt staat allesbehalve stil. Daar komt nog een interessante factor bij: 48-megapixel smartphones.

48-megapixel smartphones

Zowel Samsung als Sony hebben dit jaar hun eerste 48-megapixel sensoren voor smartphones onthuld. Die ontwikkeling gaat begin volgend jaar zijn eerste vruchten afwerpen. Honor heeft een teaser gedeeld voor de Honor View 20.

Onder de motorkap zit de krachtige Kirin 980 en de selfiecamera zit in het scherm verwerkt. Qua camera’s gaat de smartphone pas echt hoge ogen gooien: daar zit namelijk de gloednieuwe Sony IMX586, een 48-megapixel sensor dus.

48 Megapixel smartphones Xiaomi Honor

Het nieuwe toestel zal op 22 januari in Parijs worden onthuld. Op 26 december zal er naar verwachting al een Chinese variant gelanceerd gaan worden. Ondertussen zit Xiaomi, een andere grote Chinese partij, ook niet stil.

Lin Bin, medeoprichter en president van Xiaomi, deelde de onderstaande foto onlangs op het Chinese sociale netwerk Weibo. Naast de camera van de mysterieuze smartphone valt duidelijk “48MP camera” te lezen. Naast die foto weten we nog niks over de smartphone, behalve dat Lin een lancering in januari heeft bevestigd.

48 Megapixel smartphones Xiaomi Honor

Zowel Samsung en Sony maken gebruik van minutieuze 0.8µm pixels. De sensoren zelf zijn groter dan de meeste concurrentie, met een formaat van 1/2.0-inch. Elke individuele pixel kan informatie van zijn buren verwerken, waardoor het equivalent van een 12MP camera gerealiseerd kan worden met 1.6µm pixels.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar specificaties zijn maar de helft van het verhaal. In het verleden hebben we vaker smartphones met een gigantische pixel-count gezien, die het in de praktijk aflegden tegen de concurrentie. Google bewijst ook met zijn Pixel-smartphones dat pure specs niet alles zeggen. Op naar januari dus!

Reageer op artikel:
Bereid je voor: 48-megapixel smartphones komen eraan!
Sluiten