Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 aug 2019

4G in Nederland: dit is volgens onderzoek de snelste provider (en dit de snelste smartphone)

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet: zo simpel is het nu eenmaal. We zijn overal verbonden met het internet. Is het niet via Wi-Fi, dan is het wel via 4G dat geleverd wordt door een provider. Maar welke provider in Nederland biedt nu het aller snelste 4G-netwerk? Ookla zocht het uit door middel van speedtest resultaten.

Deze provider biedt het snelste 4G netwerk in Nederland

Samen met Fast.com behoort Speedtest.net tot een van de handigste apps om de snelheid van internet te testen. Of je nu simpelweg wil weten of je daadwerkelijk de internetsnelheid in huis krijgt waar je voor betaald, of dat je de snelheid van 4G wil testen: het is mogelijk met deze diensten. Waar Fast.com een platform is uit handen van Netflix, ligt Speedtest.net in de handen van Ookla. En dat laatste bedrijf doet ook echt iets met alle snelheidsmetingen die doorgevoerd worden via de tool. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld bekijken welke provider de snelste 4G-verbinding heeft in Nederland.

Voor de derde jaar op rij wordt duidelijk dat T-Mobile over het snelste 4G-netwerk van ons land beschikt. Klanten van het bedrijf haalden, in de speedtest, gemiddeld een downloadsnelheid van 78,1Mbps en een upload-snelheid van 18,2Mbps. Dat zeg je misschien niet heel veel, maar het gemiddelde in Nederland ligt een stuk lager. In ons land downloaden we gemiddeld met een snelheid van 59,8Mbps en uploaden we gemiddeld met een snelheid van 14,4Mbps. Het is een gemiddelde dat overigens laat zien dat we er in ons koude kikkerlandje er wel wat op vooruit zijn gegaan in vergelijking met voorgaande jaren. T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele 2 zijn dus allemaal sneller geworden.

Hieronder is een overzicht te zien met de download-snelheden en upload-snelheden van alle providers die dit jaar en vorig jaar gemeten zijn.

4G snelheid internet Nederland

Opvallend aan bovenstaande tabel is dat Vodafone een flinke metamorfose heeft ondergaan. De provider was vorig jaar nog hekkensluiter en staat nu steevast op de tweede plek.

Smartphones van Samsung in Nederland het snelste

Naast het onderzoek van de 4G snelheden van providers, is er ook onderzoek gedaan naar de snelste smartphones op dit gebied. Opensignal heeft gekeken wel type toestel het beste 4G-netwerk levert. Uit die test kwamen de smartphones van Samsung als grote winnaar naar buiten. Het analysebedrijf toont aan dat deze telefoons een snellere mobiele internetverbinding levert in vergelijking met andere merken.

Opmerkelijk is het niet persé, maar indrukwekkend wel. De test is namelijk doorgevoerd in 40 verschillende landen, waar Samsung in 35% van de landen als snelste uit de test kwam. In Nederland is dat ook het geval. Wie dus aan de slag wil met het snelste internet in Nederland, zal dus goed doen aan een smartphone van Samsung in combinatie met een internet-bundel van T-Mobile.

Reageer op artikel:
4G in Nederland: dit is volgens onderzoek de snelste provider (en dit de snelste smartphone)
Sluiten