Binnenkort de eerste Chromebook met een 4k display

Waar veel mensen in het begin nog de kat  uit de boom keken, zijn Chromebooks tegenwoordig een stuk populairder geworden. Dat is ook niet zo gek, want de speciale laptops kunnen ook steeds meer. Zo lijkt het erop dat we binnenkort zelfs de eerste Chromebook kunnen verwachten met een 4k display..

Broncode verklapt bestaan 4k Chromebook

Hoewel er nog geen bedrijf is dat een 4k Chromebook heeft aangekondigd, is er wel een verwijzing naar zo’n apparaat gevonden in een update van de Chromium OS broncode waar Chrome OS op is gebouwd.

Er wordt verwezen naar een laptop met de codenaam “atlas”, die een resolutie heeft van 3840 x 2160 pixels, oftewel een 4K resolutie.

Chromebook

Chromebooks kevin en eve

De verwijzing naar het apparaat werd gevonden in het bestand boards.yami, waarin een lijst te vinden is van verschillende apparaten die Chromium OS ondersteunt.

Iemand lijkt hier lol te hebben gehad met het geven van een codenaam aan de verschillende apparaten. Zo gaat Samsung’s Chromebook Plus 2-1 onder de naam “kevin”, terwijl Google’s Pixelbook meer een “eve” is.

Chromebook

Geen poort voor SD-kaart

Behalve het feit dat de atlas uitgerust wordt met een 4k display, is er verder niet zo heel veel bekend over de laptop. Het apparaat zou geen poort hebben voor een SD-kaart, maar in de code wordt er wel verwezen naar een keyboard, touchscreen en touchpad.

Chrome OS is het speciale besturingssysteem van Google, waarop de Chromebooks allemaal draaien.Tegenwoordig is het besturingssysteem echter niet meer alleen voor Chromebooks. Acer heeft namelijk onlangs de eerste Chrome OS tablet onthuld: de Acer Chromebook Tab 10.

The Verge

Reageer op artikel:
Binnenkort de eerste Chromebook met een 4k display
Sluiten