Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 30 jun 2020

4K HDR content op Netflix in Safari? Het kan in macOS Big Sur!

Tijdens de WWDC20 kondigde Apple aan met macOS Big Sur te gaan komen, die een hoop verbeteringen gaat brengen. Zo ook voor de browser Safari. Deze gaat onder andere HDR ondersteunen. En wie voert daar nu al een update voor door? Netflix.

Momenteel is macOS Big Sur beschikbaar voor hen die als beta developer zijn aangemeld. En daaruit blijkt dat Netflix zijn zaakjes al goed voor elkaar heeft. Daardoor is het voor hen nu al mogelijk om op een Mac naar content te kijken in 4K met HDR-ondersteuning.

Netflix loopt voor in macOS Big Sur-update

Natuurlijk biedt Netflix bepaalde series en films al een tijd aan in 4K met HDR, maar voor Mac-gebruikers waren die instellingen niet toegankelijk. Dat heeft te maken met de beperkingen van de hardware en de HEVC code. De nieuwe generatie aan Mac’s zijn welk compatible met die code, maar de update om dat goed te ondersteunen was niet doorgevoerd in Safari, waardoor je via die browser de content slechts met een 1080p-resolutie kon bekijken. Maar door de nieuwe update is dat dus straks verleden tijd. De onderstaande tweet, die opgepikt werd door 9to5Mac, laat goed zien dat het nu allemaal mogelijk is.

Naast dat je Netflix op Safari via de macOS Big Sur-update in 4K kunt bekijken, ondersteunt het ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Dolby Vision en HDR10. Daardoor kan je Mac er voor zorgen dat je met volle teugen van de content kunt genieten. Toch zit er een kleine kanttekening aan dit goede nieuws. Je moet gebruik maken van een Mac die in 2018 of daarna is uitgebracht. Op oudere modellen blijf je beperkt tot 1080p, of je nou Big Sur hebt of niet. Wil je meer lezen over die nieuwe update voor MacOS? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
4K HDR content op Netflix in Safari? Het kan in macOS Big Sur!
Sluiten